Naar boven

Douchesets

Alle onderdelen in dezelfde stijl bij elkaar.
Sorteren

Wat zit er in de douchesets?

Een doucheset is een set bestaande uit een glijstang, handdouche (soms in combinatie met een douchekop), doucheslang en een (thermostaat)kraan. In één koop heeft u de meest noodzakelijke onderdelen voor het creëren van een stijlvolle doucheruimte in huis. Nu is het alleen nog kiezen tussen de verschillende designs. Gaat u voor een strak, vierkant uiterlijk of liever voor een klassieke, ronde uitvoering?

Wat is een thermostaatkraan?

Met een thermostaatkraan hoeft u niet langer de warme en koude kraan open te draaien en te zoeken naar de ideale watertemperatuur. Door de thermostaatknop naar het gewenste temperatuur te draaien, stroomt het water in een keer op de juiste temperatuur uit de kraan. Deze instelling blijft staan, totdat u weer aan de thermostaatknop draait. Wanneer u de kraan opendraait, blijft het water precies op de door u ingestelde temperatuur staan. Ook wanneer iemand anders op hetzelfde moment water gebruikt.

Werking

De thermostatische kleppen in de kraan mengen het koude en warme water, zodat het water altijd de temperatuur heeft die u heeft ingesteld. De thermostaat reageert meteen bij een verandering in de watertoevoer. Hierdoor blijft de watertemperatuur hetzelfde. Wanneer de toevoer van koud water wegvalt, wordt het hete water direct afgesloten. Verbranding aan heet water wordt zo voorkomen. Een ander voordeel is dat u ook nog eens water en energie bespaart door gebruik te maken van een thermostaatkraan.

Doucheset met thermostaatkraan

Wilt u geen gedoe met een te warme of te koude douchestraal? Of heeft u kleine kinderen die graag onder de douche stappen, maar niet zelfstandig kunnen mengen? Kiest u dan voor het gemak van een doucheset met thermostaatkraan. Dit biedt u comfort én veiligheid, aangezien de watertemperatuur op een door u gewenste temperatuur wordt ingesteld.

Doucheset met kraan

Hoewel veel douchesets een thermostaatkraan hebben, is het ook mogelijk een set met mengkraan te plaatsen. Zeker wanneer deze wordt ingebouwd, geeft het minimalistische design van de mengkraan een enorm luxe uitstraling aan uw badkamer.

Doucheset inbouw

Bent u van plan uw hele badkamer of doucheruimte aan te pakken? Dan kunt u overwegen uw doucheset in te bouwen. Het opbouwgedeelte wordt achter de muur weggewerkt, waardoor de glijstang uit het zicht verdwijnt. Enkel de douchekop en kraan zijn zichtbaar aan de wand. U krijgt gegarandeerd een moderne uitstraling van uw doucheruimte.