Naar boven

Fonteinkranen

De juiste kraan op voor in de toilet.

 

Sorteren

Toiletkraan kopen

Een fonteinkraan, ook wel een toiletkraan genoemd, is een kraan die geschikt is voor “fonteinen”. Dit zijn kleine wastafels speciaal voor in de toiletruimte. Gezien de beperkte afmeting van de wastafel is ook de fonteinkraan vaak compact qua formaat. Ook hebben deze kranen meestal een kortere uitloop, zodat het water niet over de rand van de fontein komt.  Fonteinkranen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals u in ons assortiment kunt terugzien.

Fonteinkraan rvs

Naast de uitvoering in chroom, die vrijwel de standaard is geworden, komen de laatste tijd steeds meer fonteinkranen in roestvrij staal (rvs) op de markt. Dit hoogwaardige materiaal geeft uw kraan een unieke look en is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk (kan volledig worden gerecycled), duurzaam (gaat lang mee) en hygiënisch (bacteriën voelen zich niet thuis op dit materiaal). Een exclusieve uitstraling bereikt u door het plaatsen van een rvs-fonteinkraan.

Zelfsluitende fonteinkraan

Een zelfsluitende fonteinkraan bedient u door middel van het indrukken van een knop. Het water gaat stromen en stopt daar weer mee na enkele seconden. U hoeft de kraan dus niet uit te draaien, waardoor er geen zeep op komt en de kraan vies wordt.