Naar boven

Draadloze thermostaten

Draadloze communicatie met je cv-ketel geeft je de vrijheid om je thermostaat overal te plaatsen
Sorteren

Wat is een draadloze thermostaat?

We zijn gewend om de thermostaat rechtstreek aan te sluiten op de cv-ketel, maar dat is bij draadloze thermostaten niet nodig. De thermostaat maakt gebruik van een RF-module en kan hiermee draadloos communiceren met de cv-ketel.

Het is belangrijk om te beseffen dat er twee verschillende soorten draadloze thermostaten zijn. Er zijn thermostaten die een draadloze verbinding hebben met de cv-ketel, maar wel via een kabel worden voorzien van stroom. Andere thermostaten zijn volledig draadloos en werken op batterijen. De term draadloos gaat dus over de verbinding tussen de thermostaat en de cv-ketel.

Hoe sluit je een draadloze thermostaat aan op je cv-ketel?

Een draadloze thermostaat verbind je niet direct met je cv-ketel. De draadloze verbinding wordt tot strand gebracht door een RF-module/ketelmodule. Deze wordt in de buurt van de ketel geplaatst. De RF-module communiceert draadloos met de thermostaat. Je hebt daardoor de vrijheid om je thermostaat overal in huis te plaatsen.

Voordelen van een draadloze thermostaat

Een groot voordeel van een draadloze thermostaat is dat je deze kan meenemen naar een andere ruimte in je huis. Breng je bijvoorbeeld veel tijd door in de (woon)keuken, maar is het daar niet warm genoeg? Neem dan de thermostaat mee. De thermostaat gebruikt dan de temperatuur in de keuken als meetpunt. De cv-ketel verwarmt tot de gewenste temperatuur bereikt is.

Honeywell draadloze thermostaat

Honeywell heeft het meest uitgebreide assortiment als het aankomt op draadloze thermostaten. Kies bijvoorbeeld voor een Honeywell Home Lyric T6R. Deze slimme thermostaat communiceert draadloos met de cv-ketel, maar zit wel aangesloten op het netstroom.

Ga je liever voor een thermostaat die helemaal draadloos is? Kijk dan eens bij de Honeywell Home Round Wireless draadloze thermostaat. De thermostaat werkt op twee AA-batterijen en de RF-module sluit je bedraad aan op je cv-ketel of warmtepomp. Omdat deze thermostaat 100% draadloos is op batterijen is het mogelijk om deze thermostaat op iedere gewenste plek in huis op te hangen.

Nefit draadloze thermostaat

Nefit heeft helaas zelf geen draadloze thermostaten, maar dat wil niet zeggen dat je de Nefit cv-ketel niet op afstand kan aansturen. Je kan namelijk gebruik maken van de Bosch EasyControl thermostaat en deze kan je draadloos aansturen met behulp van de Bosch EasyControl app. Deze thermostaat is altijd geschikt voor elke Nefit cv-ketel (eventueel in combinatie met de Nefit/Bosch EasyControl adapter).