Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Draadloze thermostaten

Plaats de thermostaat waar u wenst en verbind draadloos met uw cv-ketel
Honeywell Round draadloze thermostaat - zonder RF-module Honeywell Round draadloze thermostaat - zonder RF-module
  • Geschikt voor aan/uit of OpenTherm
  • Koppelbaar met Evohome
  • Draadloze thermostaat op batterijen
64,90
Meer info
Toevoegen
Honeywell Round Wireless draadloze thermostaat - aan/uit met RF-module Honeywell Round Wireless draadloze thermostaat - aan/uit met RF-module
  • Simpele aan/uit thermostaat
  • Draadloze thermostaat op batterijen
  • Klokprogramma mogelijk via de app (Indien uitgebreid met gateway)
119,30
Meer info
Toevoegen

Wat is een draadloze thermostaat?

Een draadloze thermostaat wordt niet rechtstreeks aangesloten op de cv-ketel, in tegenstelling tot bedrade thermostaten. Belangrijk om te begrijpen is dat er twee verschillende interpretaties zijn van 'draadloze thermostaten'. Sommige thermostaten staan draadloos in verbinding met de cv-ketel, maar worden via kabel voeding voorzien van stroom. Andere thermostaten zijn volledig draadloos en werken op batterijen. Beide typen bieden wij aan. 

Draadloze thermostaat aansluiten op uw ketel

Een draadloze thermostaat wordt niet direct verbonden met de cv-ketel. De draadloze verbinding wordt tot stand gebracht door een RF-module/ketelmodule, welke vaak in de buurt van de ketel wordt bevestigd. Deze module communiceert draadloos met de thermostaat. De draadloze kamerthermostaat is daardoor te plaatsen op elke willekeurige plek in huis. Sommige thermostaten plaatst u aan de muur, deze gebruiken batterijen, andere maken gebruik van externe voeding via het stopcontact.

Nefit draadloze thermostaat

Helaas heeft Nefit zelf geen draadloze thermostaten. Onder draadloos verstaan wij thermostaten die zonder kabel verbonden worden aan uw cv-ketel. Als u de thermostaat draadloos wilt bedienen (middels een app), gebruik dan de Bosch EasyControl voor uw Nefit cv-ketel. Deze thermostaat (eventueel in combinatie met een Nefit EasyControl Adapter) is altijd geschikt voor elke Nefit cv-ketel.
Als u op zoek bent naar een draadloze thermostaat voor uw Nefit cv-ketel, maak dan gebruik van een draadloze OpenTherm-thermostaat met Nefit OpenTherm-converter ertussen. Zo kunt u wel modulerend (middels OpenTherm) en draadloos uw cv-ketel aansturen. Het alternatief is om voor een draadloze aan/uit-thermostaat te kiezen. Aan/uit is namelijk altijd geschikt. Let op; dit is wel minder energiezuinig dan een modulerende thermostaat.