Naar boven

Kamerthermostaten

De kamerthermostaat is de meest eenvoudige thermostaat en beschikt in de meeste gevallen over een draaiknop om de thermostaat handmatig te bedienen.
Sorteren

Wat is een kamerthermostaat?

Een kamerthermostaat is een eenvoudige thermostaat die gebruik maakt van een handmatige bediening. De kamerthermostaat maakt in de meeste gevallen gebruik van een draaiknop.

Wanneer de temperatuur lager is dan de gewenste temperatuur, stuurt de thermostaat een signaal naar de cv-ketel zodat deze aan gaat. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, geeft de thermostaat een signaal aan de cv-ketel zodat deze weer uit gaat.

Deze thermostaten zijn niet programmeerbaar en niet op afstand te bedienen, maar zijn wel voor nagenoeg alle verwarmingssystemen geschikt.

Wil je een kamerthermostaat? Dan kan je kiezen tussen de aan/uit of de modulerende kamerthermostaat. Wat het verschil tussen deze twee varianten is, lees je in onze blog: ‘Wat is het verschil tussen aan/uit en moduleren?’.

Eenvoudige draadloze thermostaat

Ben je op zoek naar de meest eenvoudige, draadloze thermostaat? Bekijk dan eens de Honeywell Home Round Wireless. Deze thermostaat doet wat hij moet doen en is makkelijk in gebruik. Draai simpelweg aan de knop tot je de gewenste temperatuur ziet en de thermostaat en de cv-ketel doen de rest.

Het is ook mogelijk om de Honeywell Home Round Wireless via de Honeywell Home app op afstand te bedienen als je gebruik maakt van de Honeywell Home Home Connected Internet Comfort Gateway RFG100. Deze gateway maakt het mogelijk om de verwarming op afstand te bedienen via de Honeywell Home Home app, waar je ook bent.

De Honeywell Home Round is verkrijgbaar als aan/uit en als modulerende thermostaat. De Honeywell Home Round aan/uit is geschikt voor (bijna) elke cv-ketel. De OpenTherm modulerende Honeywell Home Round is geschikt voor een kleiner aantal cv-ketels. In de Honeywell aansluittabel kan je opzoeken of de thermostaat compatibel is met jouw cv-ketel.

Nefit thermostaat

Ben je op zoek naar een kamerthermostaat voor bijvoorbeeld je Nefit TopLine cv-ketel? Kijk dan vooral eens naar de Nefit ModuLine thermostaat 1010. Deze compacte en modulerende kamerthermostaat is eenvoudig te bedienen met de draaiknop.

Let op: Deze Nefit thermostaat kan alleen aangesloten worden op recente Nefit modulerende cv-toestellen met Nefit zijn eigen EMS-communicatieprotocol, met uitzondering van de Nefit ProLine NxT met OpenTherm.