Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Gratis snelle vracht levering voor bestelling boven de € 200,-
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Modulerende thermostaten

Staat voor meer comfort en toch minder betalen

Wat is een modulerende thermostaat?

Modulerende thermostaten kunnen naast de aan/uit-functie ook andere signalen naar uw cv-ketel sturen. Indien uw huis bijvoorbeeld één graad moet worden verwarmd, zorgt de thermostaat voor een gelijkmatige verwarming. De modulerende thermostaat berekent welke temperatuur nodig is om één graad te verwarmen. Hierdoor is er een gelijkmatige verwarming in uw huis en wordt de cv-ketel niet opgewarmd tot onnodig hoge temperaturen.

Zo zorgt de modulerende cv-ketel er samen met de modulerende thermostaat voor dat uw huis met de laagst mogelijke temperatuur wordt verwarmd. Genoeg om uw huis warm te houden, maar uw cv-ketel zal niet onnodig aan en uit gaan, waardoor u veel energie bespaart. In ons assortiment hebben wij tevens thermostaten die zowel aan/uit als modulerend zijn. In de productinformatie van de verschillende thermostaten kunt u dit terugvinden.

Wilt u weten wat het verschil is tussen aan/uit- en modulerende thermostaten? Op deze pagina kunt u alle informatie hierover terugvinden.

Besparing modulerende thermostaat

Een modulerende cv-ketel zorgt er samen met de modulerende thermostaat voor dat uw huis met de laagst mogelijke temperatuur wordt verwarmd. Door de watertemperatuur in uw cv-ketel zo laag mogelijk te houden, hoeft uw cv-ketel minder energie te verbruiken. Dit is genoeg om uw huis warm te houden, maar uw cv-ketel zal niet onnodig aan en uit gaan, waardoor veel energie wordt bespaard. Ook wordt de restwarmte die de cv-ketel produceert slim hergebruikt wanneer u de verwarming weer omlaag doet. Zo gaat de temperatuur niet gelijk omlaag, maar wordt het comfortabel afgebouwd.

Besparen met een modulerende klokthermostaat

Met een klokthermostaat kunt u programma’s voor uw verwarming instellen. U bepaalt hiermee zelf wanneer wél te verwarmen, maar ook wanneer niet. En daarmee kunt u nog meer besparen.