Naar boven

Wifi-thermostaten

Altijd en overal je thermostaat bedienen
Sorteren

Wat is een wifi-thermostaat?

Een wifi-thermostaat is een thermostaat die verbinding maakt met het internet. Hierdoor kan je de thermostaat altijd en overal bedienen met je tablet, smartphone en zelfs met je smartwatch.

Zodra de thermostaat verbonden is, kan je met de bijbehorende app verschillende functies aansturen. Je kan bijvoorbeeld een klokprogramma maken, verwarmen op basis van je locatie (geofencing) en de temperatuur wijzigen. En dat allemaal vanaf elke plek ter wereld.

Wifi-thermostaten zijn over het algemeen zelflerend. Zelflerend wil zeggen dat de thermostaat leert hoelang het duurt om je huis te verwarmen. Het systeem start op het ideale moment op en zo wordt de gewenste temperatuur op het juiste moment bereikt.

Wifi-thermostaat voor stadsverwarming

Wil je je stadsverwarming aansturen met een wifi-thermostaat? Kies dan voor een aan/uit thermostaat met wifi. Stadsverwarming kan namelijk alleen aangestuurd worden middels aan/uit. Een stadsverwarmingsklep moet namelijk open of dicht gezet worden om de verwarming aan of uit te kunnen zetten.

De beste wifi-thermostaat voor stadsverwarming? Als je het aan ons vraagt, dan gaan we voor de Honeywell Home Lyric T6. Deze thermostaat wordt standaard geleverd met een slimme ketelmodule met diverse regelmethodes. Hierdoor is de thermostaat geschikt voor stadsverwarming, maar ook voor andere cv-ketels. Deze thermostaat met wifi kan dus in iedere situatie gebruikt worden.

Wifi-netwerk voor je wifi-thermostaat

De meeste wifi-thermostaten zijn nog niet geschikt voor een 5 GHz wifi-verbinding. Hoe dit kan en hoe je tóch een slimme thermostaat kan aansluiten op je wifi-netwerk lees je in onze blog ‘Slimme thermostaat voor 5 GHz of 2,4 GHz’.