Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Zoneregeling

Verwarm alleen de ruimtes die u wilt verwarmen. Dat is pas echt besparen!
Honeywell Home Evohome zoneregeling WIFI 4 zones - aan/uit Honeywell Home Evohome zoneregeling WIFI 4 zones - aan/uit
  • Geschikt voor alle cv-ketels en warmtepompen
  • Voor thermostatische radiatorkranen
  • Zoneregeling van radiatoren
562,00 449,85
Meer info
Toevoegen

Thermostaat met zoneregeling

Thermostaten voor zoneregeling zijn energiezuiniger dan de traditionele manier van verwarmen. U heeft namelijk de keuze om ruimtes afzonderlijk te verwarmen. Zo kunt u vanaf een centraal punt kiezen om de slaapkamers niet te verwarmen, maar bijvoorbeeld de woonkamer wel. U bespaart dus geld, omdat u de keuze heeft om bepaalde ruimtes, en niet het complete huis, te verwarmen. Alle thermostaten voor zoneregeling die wij aanbieden zijn slimme en zelflerende thermostaten die ook nog eens te bedienen zijn op afstand met een app of met uw stem via Amazon Alexa of Google Assistent.

Slimme thermostaat met zoneregeling

Elke zoneregeling bevat een slimme thermostaat, maar niet elke slimme thermostaat beheerst zoneregeling. Zoneregeling is de term die gebruikt wordt wanneer kamers, ook wel zones of ruimtes genoemd, individueel worden verwarmd. Zo kunt u de slaapkamer verwarmen, maar kunt u er ook voor kiezen de woonkamer niet te verwarmen. Deze slimme zoneregeling thermostaten kunt u in een voordelig pakket aanschaffen, maar u kunt ook alleen de thermostaat aanschaffen. Dit betekent dat u nu nog niet kiest voor zoneregeling, maar dit in de toekomst wel mogelijk is. Als u een slimme thermostaat wenst, met mogelijkheid om uit te breiden naar zoneregeling, kies dan voor de Bosch EasyControl, Honeywell Evohome single zone of de Watts thermostaat.

Zoneregeling voor vloerverwarming

Zoneregeling kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Voor radiatoren kunt u gebruikmaken van slimme (draadloze) radiatorknoppen. Bij zoneregeling in combinatie met vloerverwarming zijn er twee manieren om dit te realiseren. U kunt de gehele vloerverwarming als één zone aansturen. Hiervoor moet er een tweewegklep in uw systeem komen. Hier kan vervolgens een draadloze aan/uit-thermostaat op worden aangesloten die de tweewegklep open of dicht zet. Door de klep open of dicht te zetten, reguleert u de watertoevoer naar uw vloerverwarmingssysteem. Hiermee kunt u de gehele vloerverwarming aan- of uitzetten.

Als u de vloerverwarming in zones wenst in te delen, heeft u een vloerverwarmingszoneregelaar nodig. Honeywell heeft de HCE20 en HCE80. Watts heeft hiervoor de Watts Vision-aansluitmodule ontworpen. De aansluitmodule heeft servomotoren nodig om de groepen open of dicht te zetten. De servomotoren worden aangestuurd door draadloze thermostaten in de betreffende zone. De thermostaten maken verbinding met een RF-module die voor de draadloze verbinding tussen de thermostaat en zoneregelaar zorgt. Hierbij moet nog wel een antenne/RF-module aangesloten worden om de draadloze verbinding tot stand te brengen.
Met de Bosch EasyControl is het momenteel niet mogelijk om zoneregeling met vloerverwarming toe te passen. Kies daarom altijd voor de Evohome of het Watts comfortpakket.

Verduurzamen met zoneregeling

Een zoneregeling is de meest duurzame en energiezuinige methode van verwarming die er is. Dit berust op het simpele feit dat het niet verwarmen van ruimtes het meest energie bespaart. En eigenlijk is dat ook heel logisch. Waarom verwarmen wij ruimtes die wij niet gebruiken? Dat is natuurlijk hartstikke zonde en totaal overbodig. Gelukkig hebben wij zoneregeling systemen in ons assortiment waarmee dit een probleem van het verleden word.

Met een zoneregeling verdeelt u de kamers in uw huis tot zones. Zo kunt u bijv. de woonkamer, keuken en eetkamer tot een zone maken. Deze zone wordt namelijk vaak tegelijkertijd gebruikt in huis. Als u een slimme radiatorknop op elke radiator in de woonkamer, keuken en eetkamer doet dan kunnen we dit indelen als een zone. Indien gewenst, kunt u zelfs de drie ruimtes indelen in drie zones.

In dit voorbeeld gebruiken we radiatoren. De radiatorknoppen worden aangestuurd door het centrale bedieningspaneel. De slimme knoppen geven continu de actuele temperatuur door aan het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel zet de cv-ketel aan het werk wanneer dit nodig is. De slimme radiatorknoppen zorgen er voor dat de gewenste temperatuur in de zone bereikt en gehandhaafd wordt.

Ook voor vloerverwarming is zoneregeling een ideaal systeem. Ongeacht of u de vloerverwarming in zones wilt bedienen of in combinatie met radiatoren. De meest goedkope oplossing voor vloerverwarming is om een 2-wegklep voor de vloerverwarmingsverdeler te plaatsen.

De 2-wegklep zet de watertoevoer naar uw vloerverwarming open of dicht. Zo kunt u de gehele vloerverwarming als 1 zone bedienen. Hierbij heeft u een aan/uit thermostaat nodig die aangeeft wanneer de klep open of dicht moet.

Om vloerverwarming in zones aan te sturen, zijn er wel wat componenten voor nodig. Er is namelijk een vloerverwarming regelunit nodig die de groepen aanstuurt. Hierbij heeft u per vloerverwarmingsslang een servomotor nodig die de toevoer van de slang open of dicht zet. Er kunnen meerdere slangen aan een zone worden toegewezen op de vloerverwarming regelunit.

De vloerverwarming regelunit heeft een RF-module nodig om draadloos verbinding te maken met de cv-ketel en centrale bedieningspaneel.