Naar boven

Ventilatie

Ventileer je huis voor voldoende frisse lucht.
Kies een categorie
Sorteren

Wat is mechanische ventilatie?

Ventileren tegen CoronaVentialtor installeren

Het RIVM heeft aangeraden om ruimtes te voorzien van goede ventilatie. Wij willen graag hier goed in kunnen adviseren en dus hebben wij ons hierin verdiept.

Lees ons advies
Hoe werkt een Warmte Terug Win unit?WTW unit

Eén van de meest duurzame manieren om het huis te verwarmen is via een Warmte Terug Win (WTW) unit. Hoe werkt dit principe?

Bekijk
De voordelen van een badkamerventilatorBadkamer ventilator

Een badkamerventilator is belangrijk om vocht en schimmel tegen te gaan en heeft nog een aantal voordelen. Welke voordelen bied een badkamerventilator?

Lees meer
De meest stille ventilatie

Het is fijn als de mechanische ventilatie in bepaalde ruimtes extra stil is. Op deze pagina tonen we de meest stille ventilatoren.

Bekijk aanbod


Mechanische ventilatie is een systeem waarbij natuurlijke luchttoevoer is en mechanische afvoer. De toevoer kunt u realiseren door bijvoorbeeld de ramen op een kier te zetten of met een ventilatierooster bij het raam.

Mechanische ventilatie voert de binnenlucht af via een kanalensysteem. Via afvoerventielen kunt u herkennen waar het kanalensysteem naar toe loopt. De mechanische ventilator dient op een centrale plek in uw huis te staan.

Bij mechanische ventilatie is er vaak een afstandsbediening of sensor die het systeem activeert.

Beste mechanische ventilatie kopen

Ons assortiment mechanische ventilatie bestaat uit de beste mechanische ventilatieboxen. Hoogwaardige merken als Orcon, Itho Daalderop & Zehnder staan al jaren bekend om hun betrouwbare reputatie betreft beste mechanische ventilatie.

Ons assortiment is zeer uitgebreid en ingericht om elk vraagstuk voor mechanische ventilatie te beantwoorden. Wilt u een mechanische ventilatiebox die enkel bedient word met afstandsbediening of liever een ventilatiebox die zichzelf activeert op basis van de luchtvochtigheid? Bij ons bent u altijd aan het juiste adres om mechanische ventilatie te kopen.

Mechanische ventilatie vervangen

Mechanische ventilatie vervangen is niet een klusje dat zomaar uitgevoerd wordt. Het vervangen van de mechanische ventilatie heeft vaak een van de volgende redenen:

  • De lucht wordt niet goed afgevoerd
  • Het ventilatiesysteem veroorzaakt lokale overlast
  • Het energieverbruik ligt aanzienlijk hoger dan normaal

In ons assortiment vindt u uitgebreid assortiment met mechanische ventilatie. Indien u een stapje verder wilt gaan dan enkel ventileren, bekijk dan ons assortiment duurzame WTW-units.

Mechanische ventilatie badkamer

Mechanische ventilatie in de badkamer wordt vaak direct afgevoerd door een badkamerventilator.
Badkamerventilatoren onderscheiden zich de functionaliteiten. De functies van badkamerventilatoren zijn:

  • Aansturing wanneer licht aangaat in de badkamer
  • Aansturing via een timer
  • Aansturing via vochtsensor
  • Aansturing via geurdetectie

Zo is er voor elke gewenste situatie een badkamerventilator die de afvoer regelt zoals u het wilt.

Mechanische ventilatie met afstandsbediening

Mechanische ventilatie met afstandsbediening voorziet u van nog meer gemak om de mechanische ventilatie te bedienen. De afstandsbedieningen hebben vaak een van de volgende functies:

  • Handbediening
  • CO2 ruimtesensor
  • CO2 bedieningssensor

Wij bieden mechanische ventilatie pakketten met afstandsbediening. Voor iedere gewenste afstandsbediening hebben wij een toepasselijk pakket

WTW-units

Een WTW-unit is geen verwarmingsmethode, maar het zorgt wel dat de warmte in je huis hergebruikt wordt. Een WTW-unit mag dan ook niet als verwarmingssysteem worden gezien. Desalniettemin kan het voor een goed geïsoleerd huis zeer waardevol zijn. WTW-units halen gemakkelijk minimaal 90% van de warmte uit afgevoerde lucht. Deze warmte wordt hergebruikt en overgegeven aan frisse buitenlucht die vervolgens naar binnen gaat.