Naar boven

Badkamerventilatoren

Met een badkamerventilator voorkom je nare geuren & schimmel. 
Sorteren

Ventilatie badkamer

Ventileren in de badkamer is belangrijk. In de badkamer ontstaat vocht tijdens het douchen of het gebruik maken van het bad. Vaak blijft dit naderhand nog lang aanwezig waardoor na verloop van tijd schimmel kan ontstaan. Door te ventileren wordt het vocht sneller verdreven uit de badkamer.

Om extra ventilatie in de badkamer te creëren kunt u kiezen voor mechanische ventilatie. Dit kan in de vorm van een badkamerventilator, een woonhuisventilator of een buisventilator. Alle ventilatoren bieden hun eigen plus- en minpunten. 

Badkamer ventilator aansluiten

Badkamerventilator zijn redelijk eenvoudig om aan te sluiten en bieden een tal van functionaliteiten aan die andere ventilatoren niet kunnen bieden. Zo is er de keuze voor een timer, vochtsensor, geurdetectie of aan/uit schakeling die verbonden is met het licht in de kamer.
Het nadeel van een badkamerventilator is dat de ventilator zijn eigen afvoer naar buiten nodig. Ook is de badkamerventilator in het zicht in de badkamer.

Buisventilator

Een buisventilator kan worden gebruikt bij zowel flexibele buizen als niet-flexibele buizen. Dit type ventilatoren zijn buiten het zicht. Tijdens de installatie kunt u aangeven welke snelheid ingesteld moet worden. Deze mechanische ventilatoren zijn geschikt voor badkamers, keukens en toiletruimtes. In ons assortiment bieden wij buisventilatoren aan met handmatige snelheden en ventilatoren met een timer.
Het nadeel t.o.v. een badkamerventilator is dat bij een buisventilator de snelheid alleen is in te stellen tijdens de installatie.

Een woonhuisventilator vergt voor de installatie het meeste werk van de drie ventilatoren. Dit komt omdat er bij woonhuisventilatoren ook een afvoer gerealiseerd moet worden.
Een woonhuisventilator kan wel op meerdere ruimtes worden aangesloten. Er kunnen meerdere ventilatieslangen op worden aangesloten die naar de ruimtes leiden. In de ruimte dient een ventilatieventiel gemonteerd te worden. Woonhuisventilatoren zijn uit te breiden met CO2- of handmatige standen afstandsbedieningen. Bij sommige woonhuisventilatoren zit een ingebouwde vochtsensor welke ook een afstandsbediening functie hebben.

Extra ventilatie badkamer

Badkamerventilatoren (c.q. toiletventilatoren) worden ook aangesloten op het centrale afvoersysteem. Badkamerventilatoren kunnen op meerdere manieren worden aangestuurd. De meeste voorkomende aansturingen zijn via aan/uit, timer, vochtsensor en/of geurdetectie.

Badkamerventilatoren zijn stille ventilatoren. Ze hebben een laag geluidsdrukniveau. Wij bieden heliocentrifugale ventilatorbuizen aan om het luchtdebiet in uw ventilatiebuis te verhogen. Bekijk de geluidsdrukniveau in dB(A) op de productpagina's.