Naar boven

Mechanische ventilatie

Een Mechanische ventilatie is een centrale unit die meerdere ruimtes in huis ventileert. Deze mechanische ventilatieboxen zijn geschikt voor het vervangen van je huidige ventilatiebox of het plaatsen van een nieuw ventilatiesysteem.
Sorteren

Mechanische ventilatiebox

Mechanische ventilatieboxen zorgt ervoor dat de vervuilde lucht in huis wordt afgevoerd en eventueel wordt het vervangen door verse buitenlucht. Er zijn meerdere manieren om dit te realiseren.
De meeste bekende vorm van mechanische ventilatie is een ventilatiebox. Hier sluit je flexibele slangen op aan. Deze slangen worden aangesloten op toevoer- of afzuigventielen in de ruimte waar de toevoer of afvoer van lucht wilt hebben.

Gezonder binnenklimaat met een ventilatiebox

Een goede ventilatiebox bevordert je gezondheid. Vocht in ruimte veroorzaakt klachten als hoofdpijn, ademhalingsproblemen, keelpijn, vermoeidheid en een droge huid. Een ventilatiebox van COMWO voorkomt dit met o.a. ingebouwde vochtsensors. Wanneer de vochtgehalte te hoog word, schakelt de vochtsensor automatisch de ventilatiebox in. Naast automatische aansturingen hebben wij ook ventilatiebox pakketten met afstandsbedieningen. De afstandsbediening kan handmatig de ventilatiebox aansturen of met een CO2 ruimtesensor.

Ventilatiebox met vochtsensor

De ventilatieboxen van COMWO zijn allemaal voorzien van een geïntegreerde vochtsensor. De vochtsensor meet automatisch de luchtvochtigheid en bepaalt in de automatische stand de hoeveelheid ventilatie hier voor nodig is. Vooral handig voor als je gaat douchen! Bekijk hierboven alle ventilatieboxen met vochtsensor.

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie zorgt voor constante afzuiging van vervuilde lucht. Op de afstandsbediening kun je aangeven op welke stand de ventilatiebox dient te werken. Doorgaans is dit stand 1 t/m 3 + automatische stand. Bij stand 1 t/m 3 word er continu lucht afgezogen. Vanaf de ventilatiebox lopen er slangen naar ventielen. De afgezogen lucht gaat via de ventielen terug naar de ventilatiebox. De ventilatiebox zorgt er dus voor dat de vervuilde lucht word afgevoerd. Alle ventilatieboxen op COMWO hebben een ingebouwde vochtsensor. Hiermee word er gegarandeerd vervuilde vochtige lucht afgevoerd.

Mechanische ventilatie met afstandsbediening

Het assortiment ventilatieboxen van COMWO bestaat uit losse ventilatieboxen en pakketten. De losse ventilatieboxen zijn vooral ter vervanging. De ventilatiebox pakketten bestaan uit mechanische ventilatie met afstandsbediening. De afstandsbediening voor mechanische ventilatie zijn met handmatige aansturing óf CO2 sturing. De handmatige afstandbediening heeft meestal 4 standen: stand 1 t/m 3 + automatische stand. Bekijk hier onze losse afstandsbedieningen voor mechanische ventilatie. Hierboven vind je voordelige mechanische ventilatie pakketten mét afstandbediening.