Naar boven

WTW units

Kies een categorie

WTW units

Wat is een WTW unit?

WTW is afgekort voor Warmte Terug Winning. Een WTW systeem zorgt voor een aangenaam warm binnenklimaat met verse lucht. Dit gebeurt op basis van ventilatie. De warmte van de binnenlucht wordt gefilterd en door de warmtewisselaar naar buiten geleid. De warmtewisselaar geeft de warmte van de binnenlucht vervolgens over aan de schone, frisse buitenlucht terwijl deze naar binnen toe wordt geleid. De meest effectieve WTW-units hebben wij voor je geselecteerd in ons assortiment.

WTW-units

Een WTW-unit is geen verwarmingsmethode, maar het zorgt wel dat de warmte in je huis hergebruikt wordt. Een WTW-unit mag dan ook niet als verwarmingssysteem worden gezien. Desalniettemin is het voor een goed geïsoleerd huis zeer waardevol. WTW-units halen gemakkelijk minimaal 90% van de warmte uit afgevoerde lucht. Deze warmte wordt hergebruikt en overgegeven aan frisse buitenlucht die vervolgens naar binnen gaat.

WTW ventilatie

WTW-units werken op basis van ventilatie. Zowel de inkomende als de uitgaande lucht wordt gereguleerd door de WTW-unit. De verwarmde binnenlucht wordt afgevoerd en verse buitenlucht komt binnen. Via de warmtewisselaar wordt de warmte uit de verwarmde binnenlucht gehaald, deze wordt overgegeven aan de frisse buitenlucht. Zo heb je met WTW ventilatie frisse binnenlucht zonder dat de volledige warmte word verspild.

WTW buizen en hulpstukken

Om een WTW-unit aan te sluiten zijn er speciale buizen en hulpstukken nodig. Burgerhout heeft buizen, hulpstukken en beugels om de installatie van uw WTW-unit geïsoleerd te voltooien.