Naar boven
Verwarmen en verkoelen
Verwarmen en verkoelen
Verwarmen en verkoelen

Verwarming & Airco

Voor een heerlijke leefomgeving
Hoe vervang je een radiatorkraan of radiatorknop?

Het belangrijkste dat u moet weten voor het vervangen van een radiatorkraan of radiatorknop hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Lees verder
De juiste isolatie en bevestiging voor uw vloerverwarming

Er zijn verschillende manieren om uw vloerverwarming te installeren. zo kunt u gebruik maken van noppenplaten of draadstaalmatten. Alle benodigdheden vindt u hier.

Bekijk assortiment
Hoe bereken ik mijn airco vermogen?

Je hebt besloten, ik wil een airco! Maar welke is geschikt voor mijn ruimte? Een handige blog waarmee je kunt berekenen hoeveel vermogen je nodig hebt.

Bereken
Hoe werkt een Warmte Terug Win unit?

Eén van de meest duurzame manieren om het huis te verwarmen is via een Warmte Terug Win (WTW) unit. Hoe werkt dit principe?

Bekijk

Duurzame verwarming thuis

De duurzame oplossing van warmtepompen zit in de lift. Maar is het verstandig om direct helemaal van het gas af te gaan?
Verwarmen zonder gas is zeker mogelijk. Momenteel adviseren wij de meeste mensen echter om voor een hybdride systeem te kiezen. Denk hierbij bij een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel. De warmtepomp is het primaire verwarmingselement. Bij een hybride systeem springt een cv-ketel alleen bij wanneer de warmtepomp niet genoeg warmte produceert.

Mocht je toch echt van het gas af willen, dan zullen de volgende tips je zeker helpen.

Elektrische boilers

Elektrische boilers of elektroboilers zijn boilers die zelfstandig werken. De boiler gebruikt elektriciteit om water op te warmen. Vooral bij stadsverwarming is een elektroboiler fijn. Dit komt doordat de elektrische boiler direct warm water aanbiedt.

Elektrische radiatoren

Onze elektrische radiatoren zijn een gemakkelijke oplossing om duurzaam te verwarmen. De wandmodellen zijn gemakkelijk te plaatsen en installeren. Ook is het standaard bij onze elektrische radiatoren dat er meerdere klokprogramma’s op zitten. Zo kan je een schema maken voor je radiatoren.

WTW-units

Een WTW-unit is geen verwarmingsmethode, maar het zorgt wel dat de warmte in je huis hergebruikt wordt. Een WTW-unit mag dan ook niet als verwarmingssysteem worden gezien. Desalniettemin kan het voor een goed geïsoleerd huis zeer waardevol zijn. WTW-units halen gemakkelijk minimaal 90% van de warmte uit afgevoerde lucht. Deze warmte wordt hergebruikt en overgegeven aan frisse buitenlucht die vervolgens naar binnen gaat.

Benieuwd naar meer producten die je huis verduurzamen? Lees dan hier verder.

Cvketelopruiming.nl

Voorheen waren wij onder andere bekend als