Naar boven

Boilers

Opzoek naar een compacte boiler voor in de keuken, kies dan een keukenboiler of een plintboiler. Wil je meer warm water kies dan een 80L of 120L boiler. Met een elektrische boiler heb je een duurzame en gasloze oplossing.
Kies een categorie
Sorteren

Elektrische boiler kopen

Onze elektrische boilers werken zelfstandig en los van de cv-ketel. Elektrische boilers zijn uitermate geschikt voor stadsverwarming of blokverwarming.

Zoals de naam doet vermoeden, gebruiken elektroboilers elektriciteit om het water te verwarmen. Hierdoor heeft de boiler geen rookgasafvoer, lucht- en gas aanvoer nodig. Dit maakt de installatie snel en eenvoudig te realiseren.

Hoe werkt een elektrische boiler?

Elektrische boilers zijn vaten die water verwarmen en deze op temperatuur houden. Een elektrische boiler heeft een verwarmingselement die werkt op elektriciteit. Hierdoor heeft de elektrische boiler geen gastoevoer, luchtaanvoer en rookgasafvoer nodig. Dit maakt de installatie van een elektrische stukken makkelijker.

Bij de warm water vraag vanuit de douche, kraan of bad krijgt u direct warm water. Jaarlijks gaat er circa 16.000 liter schoon drinkwater direct naar de afvoerput omdat het water niet warm is. Bijkomend voordeel voor mensen met een dubbeltariefmeter; sommige elektrische boilers maken optimaal gebruiken van het daltarief.

Plaats de boiler zo dicht mogelijk bij het tapwater punt dat het meeste gebruikt wordt. Als de boiler hier dichter bij staat, dan wordt er sneller warm water op dit punt geleverd.

Zuinige elektrische boiler

De Itho Daalderop Mono boilers hebben een laag vermogen en maken gebruik van het nachtstroomtarief. Deze boiler verwarmt enkel in de nacht en kan overdag niet verwarmen. Indien u overdag wel wilt verwarmen, adviseren wij voor Itho Daalderop Mono Plus boiler te kiezen. U bespaart met deze boiler wel op uw stroomkosten omdat hij enkel alleen in de nacht verwarmt.

Water verwarmen met een elektrische boiler
De Itho Daalderop Mono Plus boilers hebben twee verwarmingselementen waardoor het water zeer snel verwarmd wordt op een hoog vermogen. Dankzij de Itho Daalderop boilers heeft u altijd direct beschikking over een ruime hoeveelheid warm water. De elektroboilers leveren echter geen kokend water. Dat is niet mogelijk met een elektrische boiler.

Opwarmtijd

De opwarmtijd van de elektrische boilers verschillen onderling van elkaar. Dit is afhankelijk van de grote van de boiler en het vermogen hiervan. De Mono-Plus boiler 80 liter van Daalderop heeft bij een vermogen van 2500 W bijvoorbeeld een opwarmtijd van 2 uur en 45 minuten. Bij elke elektrische boiler op COMWO is aangegeven in de productinformatie hoe lang de opwarmtijd bedraagd.

Verbruik

Net als de opwarmtijd van elektrische boilers, verschilt het stroomverbruik van de boilers ook onderling van elkaar. Een Mono-Plus boiler 50 liter van Itho Daalderop verbuikt, bij een vermogen van 2500 W bijvoorbeeld ongeveer 4,7 kWh bij een opwarming van 10 naar 85 graden. Voor een compleet overzicht van het verbruik per elektrische boiler bekijk je hier het overzicht.

Wanneer gebruik ik welke elektrische boiler?

Iedere situatie vraagt om een ander type boiler. Wil je snel warm water in je keuken dan kan je kiezen voor een keukenboiler. Afhankelijk van de hoeveelheid water die je nodig hebt zijn deze beschikbaar in 5 liter, 10 liter, 15 liter en 20 liter. Wil je een elektrische boiler voor warm water om te douche? Dan hangt het van de situatie en een aantal factoren af hoeveel liter je nodig hebt. Een van de factoren is de kraan. Bij een oudere kraan komt er ongeveer 12 tot 15 liter water per minuut uit de kraan. Bij nieuwe kranen is dit ongeveer 8 tot 12 liter per minuut. Ook met een waterbesparende douchekop verbruik je al snel 30 tot 50 procent minder water met een zelfde comfort. Deze factoren hebben invloed op hoe lang je kan douchen met een elektrische boiler.

  • Keukenboiler 5 liter - De 5 liter keukenboiler is uitstekend geschikt om te gebruiken om je handen te wassen, je vaatwas (licht) mee af te spoelen. Een kleine boiler van 5 liter wordt ook vaak in combinatie gebruikt met een vaatwasser.
  • Keukenboiler 10 liter - De 10 liter boiler wordt meestal gebruikt wanneer je de vaat met de hand wast, en daarnaast ook gebruik maakt van een vaatwasser. Met de elektrische boiler 10 liter heb je meer comfort tijdens het doen van je afwas zonder water te verspillen door te moeten wachten tot het water warm is. De boiler 10 liter is de meest voorkomende warm water boiler in Nederland.
  • Keukenboiler 15 liter - Wanneer je in de keuken geen vaatwasser hebt en de afwas handmatig moet doen, is de 15 liter boiler de geschikte keuze voor jouw situatie. Ook wanneer je in de bijkeuken snel warm water wilt hebben, is de keukenboiler 15 liter de perfecte optie. Met de 15 liter boiler kan je ook eenvoudig een emmer met warm water vullen.
  • Keukenboiler 20 liter - Heb je een groothuishouden waar veel warm water nodig is? Dan is een keukenboiler 20 liter de juiste keuze voor jouw situatie. Deze boiler kan nog in het keukenkastje worden geplaatst en geeft je een grote capaciteit warm water.
  • Boiler 30 liter - Wanneer je een eenpersoons huishouden bent, heb je over het algemeen voldoende aan een 30 liter boiler. Met een elektrische boiler van 30 liter kan je ongeveer 10 minuten douchen.
  • Boiler 50 liter -Een elektrische boiler van 50 liter wordt vaak gebruikt bij een twee persoonshuishouden. Met een 50 liter boiler kan er gemiddeld tot 15 minuten gedouched worden.
  • Boiler 80 liter - Wanneer 15 minuten douche niet lang genoeg is, heb je een elektrische boiler van 80 liter nodig. Met een 80 liter elektrische boiler kan ongeveer 20 minuten gedouched worden zonder in te leveren op comfort. De warmwaterboiler van 80 liter wordt vaak bij twee a drie persoonshuishoudens gebruikt.
  • Boiler 120 liter - Gemiddeld gaat er ongeveer 120 liter in een badkuip om de helemaal te vullen. Wanneer het om een gezinshuishouden met badkuip gaat, raden wij aan om een 120 liter boiler of een 150 liter boiler te kiezen. Zo levert niemand op comfort in wanneer er meerdere personen tegelijk gebruik maken van het warme water uit de elketrische boiler.