Naar boven

Keukenboilers

Direct warm water in de keuken danzij de compacte keukenboilers. Kies voor een elektrische boiler of plintboiler.
Sorteren

Elektrische keukenboiler kopen

Wil je direct over warm water beschikken in de keuken? Dan biedt een keukenboiler de oplossing voor jou. Een keukenboiler is een compacte boiler die water voor de keuken verwarmt.

De meeste keukenboilers beschikken over een inhoud van tien tot vijftien liter, zodat je altijd direct voldoende warm water tot je beschikking hebt.

De keukenboilers in ons assortiment zijn elektrische keukenboilers. Je hebt de keuze uit een boiler boven de waterkraan, onder de waterkraan (in een keukenkastje) of onder het keukenkastje achter de plint. Voor een juiste installatie van de keukenboiler dien je een boileraansluitset aan te schaffen.

Plintboiler

De plintboiler is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt in jouw keuken maar toch wilt gebruik maken van snel warm water. De plintboiler kan je eenvoudig wegwerken achter je plint. Een plintboiler 10 liter past tussen de plint en geeft veel comfort in je keuken.

Bovenbouw en onderbouw

Het verschil tussen bovenbouw en onderbouw van de keukenboiler is eenvoudig. Het wordt bovenbouw genoemd wanneer de boiler wordt geplaatst boven de waterkraan. Er is sprake van onderbouw wanneer de boiler wordt geplaatst onder de waterkraan.

Keukenboiler aansluiten

Bij het aansluiten van een keukenboiler raden wij aan om een boileraansluitset te gebruiken. Ook bij vervanging van een boiler adviseren wij om een nieuwe aansluitset te gebruiken. Bij vervanging kunnen de aansluitmaten verschillen. Ook is het raadzaam om lekkage te voorkomen.

Wij hebben diverse aansluitsets in ons assortiment, waaronder:

Itho Daalderop plintboiler

Itho Daalderop heeft momenteel een plintboiler in het assortiment. Dit is de Itho Daalderop Close-in keukenboiler van 5 liter. Een plintboiler is knap weg te werken achter de keukenplint. Met deze boiler heeft u snel voldoende ruim warm water zonder wachttijden. Het is natuurlijk hartstikke zonde om schoon drinkwater direct naar de afvoer te laten gaan.

Inventum plintboiler

Inventum heeft momenteel 2 plintboilers in het assortiment. De plintboilers hebben een respectievelijke inhoud van 5 en 10 liter. Dit zijn de Inventum Q5 plintboiler en de Inventum Modesto Q10. Beide boilers zijn compact en ontworpen om achter de keukenplint te plaatsen.

De Inventum Modesto Q10 heeft een koperen vat en EPP systeem. Deze zorgen ervoor dat het water goed warm blijft. De boiler heeft niet voor niks het energielabel A gekregen.

Indien uw elektriciteitsgroep het niet aan kan om een keukenboiler te gebruiken, dan kan dit opgelost worden met de slimme Inventum Q-Switch energieverdeler.

Verschillende soorten keukenboilers

Keukenboilers zijn beschikbaar in 5 liter, 10 liter, 15 liter of 20 liter. Maar welke type boiler is voor mijn situatie geschikt?

Keukenboiler 5 liter

De 5 liter keukenboiler is uitstekend geschikt om te gebruiken om je handen te wassen, je vaatwas (licht) mee af te spoelen. Een kleine boiler van 5 liter wordt ook vaak in combinatie gebruikt met een vaatwasser.

Keukenboiler 10 liter

De 10 liter boiler wordt meestal gebruikt wanneer je de vaat met de hand wast, en daarnaast ook gebruik maakt van een vaatwasser. Met de elektrische boiler 10 liter heb je meer comfort tijdens het doen van je afwas zonder water te verspillen door te moeten wachten tot het water warm is. De boiler 10 liter is de meest voorkomende warm water boiler in Nederland.

Keukenboiler 15 liter

Wanneer je in de keuken geen vaatwasser hebt en de afwas handmatig moet doen, is de 15 liter boiler de geschikte keuze voor jouw situatie. Ook wanneer je in de bijkeuken snel warm water wilt hebben, is de keukenboiler 15 liter de perfecte optie. Met de 15 liter boiler kan je ook eenvoudig een emmer met warm water vullen.

Keukenboiler 20 liter

Heb je een groothuishouden waar veel warm water nodig is? Dan is een keukenboiler 20 liter de juiste keuze voor jouw situatie. Deze boiler kan nog in het keukenkastje worden geplaatst en geeft je een grote capaciteit warm water.

Keukenboiler voor de camping

Om de geschikte keukenboiler te vinden welke je kan gebruiken op de camping, hangt het er van af waarvoor je het warme water wilt gebruiken. Een 10 liter boiler of 15 liter boiler is genoeg wanneer je de afwas wilt doen of een korte douche wilt nemen. Indien je met meerdere personen bent, en wilt kunnen douchen, raden wij een elektrische boiler 20 liter aan.

Wat is het verschil tussen Hotfill en Coldfill?

De woorden geven het eigenlijk al een beetje aan wat het verschil tussen deze twee types is. Met hotfill wordt de keukenboiler gevuld vanuit de warmwaterleiding, hierdoor wordt er maar een kleine hoeveelheid elektriciteit gebruikt om direct warm water te verkrijgen. Met coldfill wordt de keukenboiler gevuld met koud water en deze geheel elektrisch opgewarmd. Een coldfill keukenboiler is ideaal indien je geen warmwaterleiding in de kamer hebt maar wel wilt kunnen genieten van warm water. Bij een hotfill boiler volstaat een boiler 500 watt perfect wanneer je op zoek bent naar een elektrische boiler met een laag watt percentage.