Naar boven
  • Gratis snelle pakket levering voor bestelling boven de € 30,-
  • Een compleet assortiment om jouw klus af te maken
  • 30 dagen bedenktijd en goede retourvoorwaarden

Elektrische boilers

Klaar voor de toekomst met duurzame, gasloze oplossingen.

Elektrische boiler kopen

Onze elektrische boilers werken zelfstandig en los van de cv-ketel. Elektrische boilers zijn uitermate geschikt voor stadsverwarming of blokverwarming.

Zoals de naam doet vermoeden, gebruiken elektroboilers elektriciteit om het water te verwarmen.  Hierdoor heeft de boiler geen rookgasafvoer, lucht- en gas aanvoer nodig. Dit maakt de installatie snel en eenvoudig te realiseren.

Hoe werkt een elektrische boiler?

Elektrische boilers zijn vaten die water verwarmen en deze op temperatuur houden. Een elektrische boiler heeft een verwarmingselement die werkt op elektriciteit. Hierdoor heeft de elektrische boiler geen gastoevoer, luchtaanvoer en rookgasafvoer nodig. Dit maakt de installatie van een elektrische stukken makkelijker.

Bij de warm water vraag vanuit de douche, kraan of bad krijgt u direct warm water. Jaarlijks gaat er circa 16.000 liter schoon drinkwater direct naar de afvoerput omdat het water niet warm is. Bijkomend voordeel voor mensen met een dubbeltariefmeter; sommige elektrische boilers maken optimaal gebruiken van het daltarief.

Plaats de boiler zo dicht mogelijk bij het tapwater punt dat het meeste gebruikt wordt. Als de boiler hier dichter bij staat, dan wordt er sneller warm water op dit punt geleverd.

Zuinige elektrische boiler

De Itho Daalderop Mono boilers hebben een laag vermogen en maken gebruik van het nachtstroomtarief. Deze boiler verwarmt enkel in de nacht en kan overdag niet verwarmen. Indien u overdag wel wilt verwarmen, adviseren wij voor Itho Daalderop Mono Plus boiler te kiezen. U bespaart met deze boiler wel op uw stroomkosten omdat hij enkel alleen in de nacht verwarmt.

Water verwarmen met een elektrische boiler

De Itho Daalderop Mono Plus boilers hebben twee verwarmingselementen waardoor het water zeer snel verwarmd wordt op een hoog vermogen. Dankzij de Itho Daalderop boilers heeft u altijd direct beschikking over een ruime hoeveelheid warm water. De elektroboilers leveren echter geen kokend water. Dat is niet mogelijk met een elektrische boiler.