Naar boven

Elektrische radiatoren

Geschikt voor het elektrisch verwarmen van plekken waar reguliere verwarming niet toereikend is.
Sorteren

Waarom een elektrische radiator?

Elektrische radiatoren zijn geschikt voor het elektrisch verwarmen van plekken waar reguliere verwarming niet toereikend is. Er zijn elektrische radiatoren voor het verwarmen van woonruimtes (zoals slaapkamer of studeerkamer) en badkamer. 

Voordelen elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren hebben een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewone’ radiatoren. Het grootste voordeel? Duurzaam verwarmen. Je elektrische radiator werkt uiteraard op stroom/elektriciteit en dit kan je opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. De elektrische radiator is ook op een andere manier duurzaam. De elektrische radiator staat namelijk niet continu aan. Je verwarmt alleen op momenten dat het nodig is. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kan je gebruik maken van een instelbaar dag/weekprogramma. Hiermee bespaar je sowieso op je energieverbruik én heb je dus een lagere energierekening. Een ander voordeel is de flexibiliteit. Is er een stopcontact? Dan kan je de elektrische radiator daar plaatsen. Je zit dus niet meer vast aan het bestaande leidingwerk.

Elektrische radiatoren van DRL

Je kan bij ons terecht voor elektrische radiatoren van het merk DRL. Deze radiatoren maken gebruik van energiebesparende dag/weekprogramma’s die je zelf kan instellen. Daarnaast zijn de radiatoren uitgerust met open raam detectie en soms zelfs met een bewegingssensor. De DRL E-Comfort KLIMA is beschikbaar met wifi. Deze functonaliteit zorgt ervoor dat je, met behulp van de KLIMI wifi app, je verbruik in de gaten kan houden én de radiatoren kan programmeren.

Duurzaam verwarmen met het Dual Therm technology systeem van DRL

Het Dual Therm technology systeem van het merk DRL combineert twee soorten duurzame verwarmingssystemen: convectiewarmte en stralingswarmte. Convectiewarmte zorgt ervoor dat warmte lucht zich mengt met de lucht in de omgeving, net zoals de centrale verwarming. Hierdoor wordt de kamer lekker warm. Stralingswarmte verwarmt niet de lucht, maar ‘straalt warmte uit’ naar andere objecten. Je kan het vergelijken met de warmte van de zon op je huid. Beide soorten verwarming zijn efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen én helpen je dus om geld te besparen op je energierekening.

Traditionele elektrische kachel

Wanneer je aan een elektrisch radiator denkt, dan denk je misschien aan een traditionele oliegevulde (elektrische) kachel. Een ‘stukje radiator’ op wieltjes, die je overal in de ruimte kan plaatsen. In tegenstelling tot deze traditionele kachels, hangen onze elektrische radiatoren aan de muur en hebben ze een strak en modern uiterlijk.

Welk vermogen heeft mijn elektrische radiator nodig?

Wil je weten hoeveel vermogen je nieuwe elektrische radiator nodig heeft? Lees dan hier onze blog over het berekenen van het benodigde vermogen.