Naar boven

Radiatorknoppen

Klassieke handbediende knoppen tot duurzame zoneregeling.
Kies een categorie
Radiatorknoppen
Sorteren

Nieuwe radiatorknop

Een nieuwe radiatorknop of  thermostaatknop kunt u op uw radiator plaatsen. Zo kunt u de warmteafgifte gemakkelijk instellen. U kunt een radiatorknop aansturen via de app of rechtstreeks op de knop zelf. Met behulp van slimme thermostaatknoppen kunt u uw radiatoren op afstand bedienen, zodat u de temperatuur van elke ruimte afzonderlijk kunt regelen. U geniet van meer comfort door meerdere verwarmingszones op intelligente wijze aan te sturen.

Universele radiatorknop

Een veelvoorkomend misverstand is de universele radiatorknop. Er bestaan geen universele radiatorknoppen. Dit komt doordat verschillende radiatorkranen zijn eigen maat hebben. De meest voorkomende maten zijn M28 en M30. Alleen Danfoss heeft voor zijn eigen radiatorkranen een ‘universele’ knop. Dit is de Danfoss RA2980. Deze radiatorknop is geschikt voor iedere Danfoss RA radiatorkraan. Wij raden daarom altijd aan om een radiatorknop te kopen van hetzelfde merk als de radiatorkraan.

Wilt u weten welke radiatorknop u nodig heeft? Bekijk onze pagina waar wij uitleg geven over radiatorkranen en radiatorknoppen. Hier vindt u zelfs een pasvorm voor uw radiatorkraan.

Oude radiatorknop vervangen

Is uw oude radiatorknop stuk? Gaat het om een handbediende thermostaatknop of om een thermostatische radiatorknop? Handbediende thermostaatknoppen zitten direct vast op de radiatorkraan. Thermostatische radiatorknoppen zitten aangesloten op een radiatorkraan met een pin. De knop is hier vaak los van af te halen. Bij handbediende knoppen is dit minder vaak het geval.

Weet u niet welk merk/aansluitmaat u heeft? Bekijk dan onze pagina met uitleg over radiatorkranen en -knoppen.

Slimme radiatorknop online bestellen

Een slimme radiatorknop is weer een stapje luxer en energiezuiniger dan de normale radiatorknop en de thermostatische knop. De slimme radiatorknop is veelal te gebruiken i.c.m. zoneregeling, zodat u elke kamer afzonderlijk kunt verwarmen.
Ook zijn slimme radiatorknoppen voorzien een digitaal display waarop u de temperatuur kunt aflezen en instellen. Nog een bijkomend voordeel is de open raam functie, waardoor uw huis niet onnodig wordt verwarmt als er een raam open staat.

WiFi radiatorknop

De Honeywell Evohome HR92WE draadloze radiatorregelaar is te gebruiken in combinatie met het Evohome systeem voor een perfecte zoneregeling. De Watts Vision thermostaatknop is daarentegen ook standalone te gebruiken, u dient dan zonder de centrale bedieningseenheid (BT-CT02) wel per radiator de temperatuur aan te passen.
De meeste slimme radiatorknoppen zijn grotendeels uit voorraad leverbaar en vaak al de volgende dag geleverd.

Bluetooth radiatorknop

De Danfoss Eco M30 thermostaatknop is een standalone radiatorknop die via Bluetooth in verbinding staat met de app op uw apparaat. Zo kunt u vanaf uw bank de temperatuur van meerdere kamers regelen.