Naar boven

Radiatorkranen

Voor een hoogwaardige en betrouwbare koppeling voor de radiator.
Sorteren

Wat is een radiatorkraan?

Radiatorkranen zijn een essentieel onderdeel voor uw radiatoraansluiting. Met een radiatorkraan kunt u namelijk handmatig het verwarmde water uit uw CV naar de radiator regelen. U doet dit door de kraan open of dicht te draaien, zo bepaalt u de warmtetoevoer. Radiatorkranen bestaan in verschillende uitvoeringen en aansluitmaten

Thermostatische radiatorkraan

In ons assortiment vindt u zowel normale radiatorkranen als thermostatische radiatorkranen. De thermostatische kranen zijn thermostatisch voorbereid, waardoor deze in combinatie met een thermostatische thermostaatknop ervoor zorgen dat de temperatuur van uw radiator constanter blijft. De thermostatische knop is namelijk in te stellen op diverse temperaturen.

Een thermostatische radiator werking zorgt voor een behoorlijke besparen t.o.v. een handbediende radiator werking. U kunt namelijk zelf een stand (1-5) aangeven en de knop zal zelf aanvoelen wanneer er wel of geen warmte behoefte is. Deze besparing is makkelijk gemaakt. Knoppen zijn vaak voordelig te verkrijgen. 

Meer weten over de werking van een thermostaatkranen? Lees dan hier verder.

Radiatorkraan kopen

Met een radiatorkraan kunt u handmatig het verwarmde water vanuit uw cv naar de radiator regelen, door de kraan open of dicht te draaien bepaalt u de warmtetoevoer. U kunt de warmtetoevoer met een radiatorafsluiter vergroten door de afsluiter verder open te draaien. Wanneer u de radiatorafsluiter, ook wel spil ventiel genoemd, dichtdraait dan stopt u de toevoer en zal de temperatuur verlagen.
Thermostatische radiatorkranen beschikken over een thermostaat (ingebouwde temperatuurvoeler of een temperatuursensor), waardoor de temperatuur van de radiator constanter blijft.

Om een radiatorkraan te kunnen bedienen heeft u een radiatorknop nodig. Bekijk hier ons assortiment.