Naar boven

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming: voor het verwarmen van ruimtes die je niet de hele dag door gebruikt

Sorteren

Elektrische vloerverwarmingsmat

Je kan bij ons terecht voor elektrische vloerverwarmingsmatten van het merk The Dynamic Way. Deze matten kan je met verschillende vloeren combineren, zoals tegels, laminaat en vinyl. De matten zijn gemakkelijk te installeren vanwege de zelfklevende materiaal. En wist je dat de mat maar 3 mm dik is? Hierdoor kan je eenvoudig de vloer egaliseren met een lijmlaag of egalisatielaag.

Een elektrische vloerverwarmingsmat verbruikt uiteraard stroom. De kleinste mat, geschikt voor 1,5 m2, verbruikt 225 W. De grootste mat, geschikt voor 12 m2, verbruikt 1800 W. Omdat je de vloerverwarming niet dag en nacht aan laat staan in de badkamer, valt het stroomverbruik gedurende een jaar wel mee. Het is alleen niet handig om deze matten te gebruiken als vloerverwarming door het gehele huis. Je stroomrekening loopt dan namelijk flink op.

Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn dus vooral geschikt voor gebruik in ruimtes die je niet de hele dag door gebruikt, zoals de badkamer of de hobbyruimte. Wil je het hele huis of grotere, vaak gebruikte, ruimtes verwarmen met vloerverwarming? Kies dan voor watergedragen vloerverwarming.

Energiezuinig omgaan met elektrische vloerverwarming

Zuinig omgaan met energie, dat is wat we allemaal willen. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee. De vloerverwarmingsmatten van The Dynamic Way worden daarom geleverd met een bijpassende wifi-thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de vloerverwarming niet onnodig aan staat, je kan namelijk gebruik maken van het zevendaags-klokprogramma. Meer weten over deze thermostaat? Bekijk de thermostaat voor vloerverwarming van The Dynamic Way hier.