Naar boven

Tackerplaten

Tackerplaten maken het mogelijk om eenvoudig en snel vloerverwarming te monteren

Wat zijn tackerplaten?

Tackerplaten zijn isolatieplaten die gemaakt zijn van EPS. EPS is licht en daardoor is het leggen van tackerplaten erg eenvoudig. De tackerplaten zijn aan de bovenkant voorzien van een rasterfolie en daar worden de vloerverwarmingsbuizen op vastgemaakt. Dit doe je eenvoudig en snel met behulp van een tackerapparaat, ook wel tackertang, en tackerclips.

Tackerplaten zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende diktes: 20 mm, 25 mm en 30 mm.

Tackeren

‘Tackeren’ is een term die vaak gebruikt wordt bij het gebruik van tackerplaten. Het ‘tackeren’ wil eigenlijk niks meer zeggen dan het vastzetten van de vloerverwarmingsbuis op de tackerplaat.

Het zogenoemde tackersysteem is gemakkelijk te installeren en is dé oplossing voor grote oppervlakken en ruimten met een ongewone vorm.

Opbouwhoogte trackersysteem

Ben je benieuwd naar de totale opbouwhoogte van de vloerverwarming met tackersysteem? Kijk dan naar de dikte van de tackerplaat en de dekvloer. Zo zal bij een tackerplaat van 25 mm, de totale opbouwhoogte 7,1 cm zijn (25 mm tackerplaat + 16 mm vloerverwarmingsbuis + 30 mm dekvloer). Kies je voor een dikkere plaat? Dan heb je ook een hogere opbouwhoogte.