Naar boven

Verdelers

Een ruim assortiment aan efficiënte vloerverdelers.
Sorteren
Dynamic Way knelset PE-RT/Multiskin 16x2,0mm - 3/4 euroconus set van 2 Dynamic Way knelset PE-RT/Multiskin 16x2,0mm - 3/4 euroconus set van 2
  • Geschikt voor 16 x 2,0 mm vloerverwarmingsbuizen
  • Geschikt voor Fix en VTE vloerverwarming verdelers
  • Universeel toepasbaar
4,99 3,99
Meer info
Toevoegen
PenTec cv-verdeler 5-groeps PenTec cv-verdeler 5-groeps
  • Inclusief ontluchters
  • Inclusief muurbeugels
  • Corrosiebestendig
36,45
Meer info
Toevoegen
PenTec cv-verdeler 6-groeps PenTec cv-verdeler 6-groeps
  • Inclusief ontluchters
  • Inclusief muurbeugels
  • Corrosiebestendig
41,95
Meer info
Toevoegen
Watts Therma Control pompschakelaar Watts Therma Control pompschakelaar 42,00
Meer info
Toevoegen
KeKelit KM220 Euroconus koppeling - 16 mm x 3/4" KeKelit KM220 Euroconus koppeling - 16 mm x 3/4" 1,61
Meer info
Toevoegen

Vloerverwarming verdeler

Vloerverwarming verdelers zijn noodzakelijk bij het aanleggen van vloerverwarming in uw woning/pand. Wij bieden daarom een ruim assortiment verdelers gemaakt van hoogwaardig RVS met wartelmoer.

U heeft de keuze uit drie soorten verdelers voorzien van een relatief stille en energiezuinige Wilo A-label pomp: met bovenaansluiting, met onderaansluiting of voor stadsverwarming. Of een vloerverwarming verdeler zonder pomp.

De vloerverwarming verdelers zijn geschikt voor vloerverwarmings- en wand verwarmingssystemen en zijn voorzien van uitstekende hydraulische eigenschappen voor een optimale balans en systeemrendement. Er kunnen twee tot twaalf groepen worden aangesloten op de verdelers.

Vloerverdeler aansluitingen

De Fix vloerverwarming verdeler is te krijgen met bovenaansluiting, onderaansluiting en zonder pomp. De verdeler is gemaakt van hoogwaardig RVS, is noodzakelijk bij het aanleggen van vloerverwarming. U kunt kiezen uit twee tot twaalf groepsverdelers, welke allemaal geschikt zijn voor vloerverwarming- en wandverwarming systemen. Tevens zijn ze ook geschikt voor hoofd- en basisverwarming.

Het warmwatersysteem van de Fix vloerverwarming verdelers is rendabel en wordt met de betrouwbare Wilo Yonos Para A-label circulatiepomp veilig rondgepompt. Het Heimeier type K regelelement zorgt met zijn mengregeling voor de juiste temperatuur aanvoer.

Werking vloerverwarming verdeler

De werking van een vloerverwarming verdeler kan op 2 manieren werken. De eerste methode is open verdeler met pomp. Deze vloerverwarming verdelers hebben een ingebouwde circulatiepomp die zorgt dat het water in uw vloerverwarmingsbuizen wordt rondgepompt. Het warme water wordt geproduceerd door de cv-ketel die het vervolgens naar de vloerverwarmingsverdeler pompt. Onze vloerverwarming verdelers met pomp zijn allemaal voorzien van een mengregeling.

De vloerverwarmingsverdeler pompt vervolgens het warme water door de vloerverwarmingsbuizen. Het warme water geeft zijn warmte af en zo wordt de vloer warm. Het afgekoelde water komt terug op de retouraansluiting. Het afgekoelde water wordt gebruikt om de gewenste temperatuur te gebruiken voor de toevoer. Het overige water dat overblijft gaat terug naar de warmtebron.

Dankzij de debietmeter is de druk in te regelen. In alle slangen groepen is dezelfde druk gewenst, anders werkt de vloerverwarming niet goed door de hele woning. Een goed alternatief is om gebruik te maken van een zoneregeling systeem met thermostaten. Zo is het zelfs mogelijk om vloerverwarming in zones aan te sturen.