Naar boven

Vloerverwarming verdelers

Vloerverwarming verdelers voor een gelijkmatige warmteverdeling in vloerverwarmingssystemen

Sorteren

Vloerverwarming verdelers

De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat warm water vanuit de cv-installatie, warmtepomp of zonneboiler, via een circulatiepomp, in de vloerverwarmingsbuizen terecht komt. De verdeler is hiermee het centrale punt van de vloerverwarming. In ons assortiment hebben we vloerverwarming verdelers van de merken VTE, Fortes AquaHeat en Watts.

De VTE Slim vloerverwarming verdeler is standaard uitgerust met een Low Energy Grundfos UMP3 label pomp en is voorzien van een beveiligingsthermostaat. De VTE verdeler is geschikt voor zowel een hoogtemperatuur als een laagtemperatuur warmte-opwekker.

De AquaHeat vloerverwarming verdeler van Fortes is geschikt voor vloerverwarmings- en vloerkoelsystemen waarbij gebruik wordt gemaakt van een laagtemperatuur warmte-opwekker. Denk hierbij aan een(hybride) warmtepomp of een instelbare cv-ketel.

De Watts vloerverwarming verdeler is voorzien van een onder- én bovenaansluiting en wordt standaard geleverd zonder pomp. Je hebt een Watts ISOMIX-F Pompmodule nodig om een pomp aan te sluiten. De pomp hoef je niet dan nog weer apart aan te schaffen, deze wordt verkocht in combinatie met de module.

Welke vloerverwarming verdeler moet ik kiezen?

Welke vloerverwarming verdeler je precies nodig hebt is afhankelijk van hoeveel vierkante meter vloerverwarming je aanlegt.

Iedere groep vloerverwarming kan maximaal 100 tot 120 meter buis bevatten. Gebruik je de vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan worden de buizen dicht op elkaar gelegd. Elke groep verwarmt dan ongeveer 10 m2. Stel je hebt een ruimte van 70 m2, dan gebruik je zeven groepen.

Gebruik je de vloerverwarming als bijverwarming? Dan worden de buizen minder dicht op elkaar gelegd dan bij hoofdverwarming. Elke groep verwarmt dan ongeveer 15 m2. Je gebruikt dan, voor diezelfde ruimte van 70 m2, vijf groepen.

Tip: voor stadsverwarming zijn speciale verdelers verkrijgbaar.