Naar boven

Vloerverwarmingsbuizen

Vloerverwarmingsbuizen, flexibel maar stevig, drukbestendig en maatvast

Sorteren

Vloerverwarmingsbuizen

De standaard diameter voor een vloerverwarmingsbuis is 16 mm en is voor de meeste vloerverwarmingssystemen dan ook een prima keuze. Kies je voor droogbouw? Dan is 14 mm de meest gebruikte maat. Grotere buizen (onder andere 20 mm diameter) passen we toe in grotere ruimtes zoals bedrijfshallen. Doordat deze buizen een grotere diameter hebben, kunnen de groepen wat langer worden en zijn er minder groepen nodig.

Je kan bij ons terecht voor Ke Kelit KELOX vloerverwarmingsbuizen, Fix vloerverwarmingsbuizen en Uponor vloerverwarmingsbuizen.

Diffusiedichte vloerverwarmingsbuizen

Alle vloerverwarmingsbuizen uit ons assortiment zijn diffusiedicht. Dat wil zeggen dat de buizen geen zuurstof doorlaten. Dit is van groot belang omdat het water, dat door deze buizen loopt, ook door je verwarmingssysteem loopt. In dit systeem komt dan ook zuurstof terecht. En wanneer water samen met zuurstof in contact komt met het metaal, zorgt dit voor roestvorming. Iets wat je beslist niet wilt hebben in je verwarmingssysteem. Wanneer roestvorming optreedt in je verwarmingssysteem gebeurt dit van binnenuit en je kan dit helaas niet bestrijden. Onderdelen moeten dan eerder vervangen worden en dat kan uitlopen op een veel hogere onderhoudsrekening.

PE-RT Alu meerlagenbuizen

PE-RT staat voor ‘Poly Ethylene of Raised Temperature’, dat wil zeggen dat de buis geproduceerd wordt door het verhitten van polyethyleen grondstof waardoor de moleculen aan elkaar haken. De buis wordt hierdoor zeer sterk en is dan ook uitstekend toepasbaar voor vloerverwarming.

De vloerverwarmingsbuizen/PE-RT Alu meerlagenbuizen bestaan uit vijf lagen:

  • Buitenlaag van PE-RT
  • Hechtmiddel
  • Tussenlaag van aluminium
  • Hechtmiddel
  • Binnenlaag van PE-RT

Door deze vijf lagen zijn de de vloerverwarmingsbuizen drukbestendig en maatvast. De vorm van de buis blijft dus behouden, zowel tijdens als na de installatie.

Niet alle meerlagenbuizen bestaan trouwens uit bovenstaande samenstelling. Neem bijvoorbeeld de Ke Kelit KELOX KU100 vloerverwarmingsbuis 300 meter rood. Deze bevat geen aluminium, maar een geëxtrudeerde diffusie beschermingslaag EVOH (etheen-vinylalcohol).