Naar boven

Waterpompen

Waterpompen voor het sproeien van je tuin,
leegpompen van je kelder of zwembad,
of om een extra sanitaire ruimte te creëren

Kies een categorie
Sorteren

Waterpomp kopen of vervangen

De meest gestelde vragen over… circulatiepompenCirculatiepompen

Circulatiepompen zijn pompen die zeer lang mee gaan en waar niet vaak naar wordt omgekeken. Niet zo gek dus dat er veel vragen ontstaan wanneer er wél een vervangende circulatiepomp aangeschaft moet worden. De meest gestelde vragen hebben wij op deze pagina gebundeld.

Lees de blog
Condenswater afvoeren zonder aflopende waterafvoerCondenswaterpompen

Een condenswaterpomp wordt gebruikt om het condensaat van cv-ketels, airco’s en koel/vriessystemen af te voeren. De condenswaterpomp gebruik je in situaties waarbij geen aflopende waterafvoer beschikbaar is óf als de ruimte zich onder rioolniveau bevindt.

Condenswaterpompen
Snel en gemakkelijk vuilwater wegpompenDompelpompen

Gebruik een dompelpomp wanneer je de vijver leeg wilt laten lopen of wanneer je het zwembad leeg wilt halen voor onderhoud. De dompelpomp, ook wel klokpomp, kan je ook gebruiken wanneer je vuilwater weg wil pompen wanneer je kelder of huis ondergelopen is.

Vuilwaterpompen
Waterdruk in huis verhogen met een hydrofoorpompDrukverhogingspompen

Een hydrofoorpomp is een pomp die de druk in je waterleiding verhoogt. Dat is erg handig voor wanneer je een regendouche wilt installeren of een tweede badkamer wilt aanleggen. De DAB E.SYBOX-modellen en de drukverhogingspompen van Grundfos zijn hier dan ook speciaal voor ontworpen.

Hydrofoorpompen

Welke waterpomp heb ik nodig?

Waterpompen zijn pompen die het mogelijk maken om water te verplaatsen, en dat kan op vele manieren. Kies bijvoorbeeld voor een beregeningspomp om je tuin te besproeien, een vuilwaterpomp om een extra sanitaire ruimte te creëren of een tapwaterpomp om ervoor te zorgen dat je snel warm water hebt in de keuken.

Tuin besproeien

Ben je op zoek naar een waterpomp om je tuin of gazon te besproeien? Kies dan een beregeningspomp. Een beregeningspomp is een pomp die je gebruikt om oppervlakte water, zoals slootwater of vijverwater, op te pompen. Met dit water kan je vervolgens de tuin besproeien. Zo voorkom je verspilling van drinkwater. De DAB beregeningspompen zijn geschikt voor het uitsluiten van sproeiers. Zo wordt besproeien van de tuin erg makkelijk.

Leegpompen van de kelder of het zwembad

Of zoek je wat hulp bij het leegpompen van de kelder of het zwembad? Dan ben je op zoek naar een dompelpomp. Een dompelpomp plaats je in zijn geheel in het water en de pomp doet de rest. In ons assortiment hebben we pompen die nog maar een laagje water van 5 mm overlaten, dit kan je dan gemakkelijk opdweilen.

Waterdruk verhogen in huis

Waterpompen kan je ook binnenshuis gebruiken. Je kan bijvoorbeeld de waterdruk in huis verhogen. In dit geval kies je voor een zogenoemde hydrofoorpomp. Een hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp die de druk in je waterleiding verhoogt. Dat is erg handig voor wanneer je een tweede badkamer wilt aanleggen.

Afvalwater wegpompen

Heb je in die tweede badkamer geen directe aansluiting op het riool? Maak dan gebruik van een vuilwaterpomp, ook wel een broyeur. Een vuilwaterpomp is een pomp die het afvalwater van je sanitaire toepassingen wegpompt naar het riool. Denk hierbij aan het water van het bad, de douche, de vaatwasser en wasmachine en zelfs het toilet.

Circulatiepomp voor cv of vloerverwarming

Een waterpomp kan je ook helpen met het verwarmen en verkoelen van je huis. Wil je graag dat je huis snel warm is? Dan heb je een circulatiepomp nodig. Deze pomp zorgt ervoor dat heet water vanuit de cv-ketel door de radiatoren en de leidingen van de vloerverwarming stroomt. Op deze manier wordt het huis verwarmd.

Condenswater van de airco afvoeren

Koel je liever en installeer je een airco zonder dat je een aflopende waterafvoer hebt? Gebruik dan een condenswaterpomp. Een condenswaterpomp, ook wel een condenspomp, wordt gebruikt om het condensaat van cv-ketels, airco’s, koel/vriessystemen en ontvochtigingsinstallaties af te voeren.

Snel warm water

Of ga je voor ultiem comfort en wil je snel warm water in de douche of keuken hebben? Kies dan voor een tapwaterpomp. Tapwaterpompen zijn circulatiepompen die ervoor zorgen dat warm water onmiddellijk beschikbaar is als daar vraag naar is. Je hoeft dus niet, zoals je gewend bent, te wachten totdat het water voldoende opgewarmd is.

En heb je nog onderdelen of accessoires nodig voor je waterpomp? Zoals een pompschakelaar voor je circulatiepomp, een aanzuigslang voor je beregeningspomp of een wandmontagebeugel voor de DAB E.sybox, dan hebben we dat uiteraard ook!