Naar boven

Beregeningspompen

De beregeningspomp voorziet je tuin van water, zonder drinkwater te verspillen

Wat is een beregeningspomp?

Een beregeningpomp is een pomp die je gebruikt om water, zoals regenwater of slootwater, mee op te pompen om hier vervolgens je tuin mee te beregenen. De beregeningspomp maakt dus geen gebruik van drinkwater om je tuin te besproeien.

Een beregeningspomp wordt ook wel een grondwaterpomp genoemd en wordt voornamelijk gebruikt om de tuin te voorzien van water. De pomp wordt ook wel eens binnenshuis gebruikt voor bijvoorbeeld het toevoeren van water voor het toilet of de wasmachine.

De beregeningspomp werkt altijd met een aanzuigslang. Deze slang hangt in het water en zorgt er dus voor dat de pomp water kan aanzuigen. Let erop dat de aanzuigslang altijd water kan aanzuigen, je wilt namelijk niet dat er lucht in de slang én dus in de pomp terecht komt. Wanneer er lucht in de aanzuigslang zit, dan kan de pomp niet op de juiste manier het water verwerken en wordt de capaciteit niet volledig benut.

Let op: Een beregeningspomp dompel je niet onder. De pomp moet altijd op het droge staan, de aanzuigslang hang je in het water.

DAB beregeningspomp

Alle DAB Jet-pompen en DAB Gardenjet-pompen uit ons assortiment kunnen tot wel 8 meter diep aanzuigen. De DAB beregeningspompen zijn geschikt voor kleine landbouwtoepassingen en tuinen. De pompen kunnen ook gebruikt worden in combinatie met sproeiers. De DAB Gardenjet 82 M ondersteunt drie sproeiers. De DAB Gardenjet 132 M ondersteunt vijf sproeiers en de DAB Jet 300 M ondersteunt maar liefst tien sproeiers.

De DAB beregeningspompen schakelen niet automatisch uit wanneer het waterniveau zo laag is dat er een water meer kan worden verpompt. Om te voorkomen dat de pomp droogloopt is het daarom verstandig om een DAB Control-D droogloopbeveiliging aan te schaffen.

Ben je op zoek naar een slang voor de beregeningspomp? Bekijk dan ons assortiment aanzuigslangen.

Wat is het verschil tussen een beregeningspomp en een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp en een beregeningspomp lijken in eerste instantie op elkaar, het zijn namelijk allebei drukverhogende pompen. Een hydrofoorpomp gebruik je alleen niet om de tuin te beregenen, maar om de waterdruk in huis te verhogen. Denk hierbij aan een betere waterdruk (een krachtigere staal) voor de regendouche of voor het aanleggen van een tweede badkamer.

Bekijk ons assortiment hydrofoorpompen.