Naar boven

Circulatiepompen

Efficiënt cv-water rondpompen in uw verwarmingssysteem.
Sorteren
Dab Evosta 2 circulatiepomp - 40-70/130 Dab Evosta 2 circulatiepomp - 40-70/130
  • Opvoerhoogte 6,9m
  • Maximaal 10 bar
  • 3600 liter/uur
160,95 122,00
Meer info
Toevoegen
Dab Evosta 2 circulatiepomp - 40-70/180 Dab Evosta 2 circulatiepomp - 40-70/180
  • Opvoerhoogte 6,9m
  • Maximaal 10 bar
  • 3600 liter/uur
160,95 122,00
Meer info
Toevoegen

Circulatiepomp cv

Een circulatiepomp of circulatiepomp cv wordt gebruikt in centrale verwarmings- of koelsystemen. Het is een centrifugaalpomp die zorgt voor het transport van het warmtedragend medium door de installatie, dus bijvoorbeeld voor warm water en vloerverwarming.
In cv-installaties zal de cv pomp het water via een leidingstelsel laten circuleren door de ketel en radiatoren. De opgewekte warmte in de ketel wordt hierbij door de radiatoren afgestaan aan te verwarmen vertrekken.

In het verleden werden cv-installaties zodanig geconstrueerd dat de circulatie van het water door de installatie op natuurlijke wijze kon geschieden. Dit berust op het feit dat warm water lichter is dan koud water, waardoor er bij het opwarmen een circulatie ontstaat.
Een nadeel van zo’n installatie was, dat men met grote pijpdiameters moest werken die, om voldoende kracht te ontwikkelen, veel waterinhoud hadden, waardoor zo’n systeem regel-technisch traag werkte. Deze kracht is nodig om alle weerstand van leidingen en fittingen et cetera in een installatie te overwinnen, en zo een circulatie tot stand te brengen. Verder was de plaats van de ketel gebonden aan een kelder.

Met de komst van de circulatiepomp bij de ketel zijn de diverse maatregelen om voldoende circulatie kracht op te wekken zoals hiervoor omschreven komen te vervallen. De circulatiepomp of cv pomp biedt de mogelijkheid met veel kleinere pijpdiameters te werken. Verder is de plaats van de ketel niet langer gebonden aan de kelder, deze kan nu op elke gewenste plaats worden geïnstalleerd.
De voordelen ten opzichte van natuurlijke circulatie zijn onder andere de kleinere waterinhoud van de leidingen, en daardoor een kleinere waterinhoud van de totale installatie. Als gevolg van de gedwongen circulatie is een betere warmteregeling mogelijk geworden.

Grundfos circulatiepompen

Grundfos staat bekend om zijn renDabele en goed presterende pompen. De circulatiepompen van Grundfos staan garant voor een energiezuinige werking en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Comwo biedt meerdere Grundfos-series aan in haar assortiment. Of u nu een circulatiepomp nodig heeft voor de standaard circulatietaak of een circulatiepomp die gevariëerd dient te werken: wij bieden de beste Grundfos circulatiepompen aan tegen scherpe prijzen.

Dab circulatiepompen

De Dab circulatiepompen zijn er in drie uitvoeringen: De Dab Evosta, Evotron en EvoPlus Small. De Dab Evosta is een nieuwe generatie circulatiepompen met een zeer efficiënte magneetmotor. Geschikt voor circulatie van water in centrale verwarming. De Dab Evotron heeft een drietal instelmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat de elektronica verandering in het systeem gedetecteerd wordt. Hierdoor worden de prestaties aangepast aan de gekozen regelwijze.

De Dab Evoplus Small kan worden gebruikt in verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen voor residentiële en commerciële gebouwen. De Dab Evoplus Small onderscheidt zich doordat de circulatiepomp ook gebruikt kan worden in situaties waar een airconditioningsysteem aanwezig is en de temperatuur van de gepompte vloeistof lager is dan de kamertemperatuur.

Wilo circulatiepompen

Wilo heeft drie circulatiepomp-series ontwikkeld: de Wilo Yonos Pico, Wilo Yonos Maxo en de Wilo Stratos. Wilo is de enige circulatiepomp fabrikant uit ons assortiment waar de opvoerhoogte instelbaar is. Hierdoor zal de pomp niet krachtiger pompen dan nodig is. Alle Wilo circulatiepompen zijn voorzien van een frequentie-omvormer die de pomp in standby-stand zet.