Naar boven

Condenswaterpompen

Sorteren

Waarvoor gebruik je een condenswaterpomp?

Een condenswaterpomp voert het condensaat af van cv-ketels, airco's, koelvriessystemen en ontvochtingingsinstallaties. Deze pompen worden toegepast in situaties waar er geen waterafvoer beschikbaar is of als de ruimte zich onder rioolniveau bevindt. Bekijk hieronder al onze condenswaterpompen en onderaan de pagina geven wij meer uitleg de werking van een condenswaterpomp.

Waaruit bestaat een condenswaterpomp?

Een condenswaterpomp bestaat uit een pomp en een detectiesysteem waarmee condenswater naar een "afvoerleiding" voor afvalwater wordt afgevoerd indien er geen helling is. Er zijn meerdere voordelen bij het gebruik van een condenswaterpomp. Het esthetisch uitzicht van een installatieplaats blijft intact. Er zijn geen ontsierde afvoerleidingen. Tevens is het een voordeel dat het eenvoudig en veilig te installeren is. En als derde voordeel heeft een condenswaterpomp de beperking van risico's op bacteriële besmetting door afvalwater. Doordat een condenswaterpomp voorzien is van terugslagkleppen ontstaat er geen stagnatie of terugvloeiing van water.

Stille condenswaterpomp airco

De meest stille condenswaterpomp voor airco’s in ons assortiment is de SFA Sanicondens Clim Mini. Deze stille condenswaterpomp is gemakkelijk te integreren in wandmodellen. Het maximale geluidsniveau is ca. 23 dB(A) op 1 meter afstand. Dit is ongeveer te vergelijken met het geluidsniveau van wind door de bomen.

Hoeveel verschillende types condenswaterpompen zijn er?

Er zijn drie typen condenswaterpompen: een type voorzien van een zuiger, een type voorzien van centrifugaal werking en een type voorzien van peristaltisch werking. Plunjerpompen zijn uitgerust met een zuiger die condens aanzuigen en dan afvoeren. Centrifugaalpompen daarentegen beschikken over een waaier die de condens afvoert. Dit pomptype wordt gebruikt voor grotere hoeveelheden en is vooral geschikt voor licht vervuild condens. Bij peristaltische pompen leidt het samenpersen van een slang door een schijf tot condens (al dan niet geladen). Deze pompen zuigen automatisch aan en kunnen zonder water functioneren.

Grundfos Conlift condenswaterpompen

Het ontwerp van de Grundfos Conlift condenswaterpompen omvat unieke gepatenteerde kenmerken waardoor het ontwerp van de pomp heel robuust is. De Grundfos CONLIFT1 beschikt over een bedraad alarm contact, dat gebruikt kan worden voor het activeren van een extern alarm. Het alarmcontact kan ook gebruikt worden voor het uitschakelen van de condensaatbron bij een hoog waterpeil binnenin de unit. De Grundfos Conlift2 wordt geleverd met dezelfde functionaliteit als Conlift1 , maar de Conlift2 heeft ook een geïntegreerd alarm met een akoestisch signaal bij een hoog waterniveau. De Conlift2 is ook voorzien van een keuzeschakelaar met twee opties voor meer bedieningsgemak. De Conlift1 is het kostenefficiënt alternatief met alle basiseigenschappen om condensaat af te voeren. De Conlift1 biedt meer eigenschappen en voordelen dan andere instapproducten op de markt.

SFA condenswaterpompen

SFA Sanicondens Clim Mini condenswaterpompen

De SFA Sanicondens Clim Mini condenswaterpomp is uitsluitend bestemd voor het pompen van condenswater. Deze condenswaterpompen mogen niet droog draaien en ook niet ondergedompeld worden. Ze kunnen uitsluitend binnenshuis geïnstalleerd worden.

SFA Sanicondens Plus condenswaterpompen

De Sanicondens Plus condenswaterpomp wordt toegepast op een locatie zonder waterafvoer mogelijkheid of wanneer deze zich onder rioolniveau bevindt. Deze condenswaterpomp is voorzien van een vrij alarmcontact dat zeer eenvoudig aangesloten kan worden.