Naar boven

Dompelpompen

Dompelpompen pompen gemakkelijk en snel vuilwater weg uit de kelder of een ondergelopen huis.

Sorteren

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp is een waterpomp die je in zijn geheel in het water plaatst. Gebruik deze pomp bijvoorbeeld wanneer je de vijver leeg wilt laten lopen of wanneer je het zwembad leeg wilt halen voor onderhoud. De dompelpomp, ook wel klokpomp, kan je ook gebruiken wanneer je vuilwater weg wil pompen wanneer je kelder of huis ondergelopen is.

Hoe gebruik je een dompelpomp?

Een dompelpomp plaats je in zijn geheel in het water of een andere te verpompen vloeistof. Je pomp wordt dus ondergedompeld - vandaar ook de naam.

De pomp bevindt zich onderaan en daardoor is het mogelijk om de vloeistof omhoog te pompen tot elke gewenste hoogte. Houd wel rekening met het vermogen van de pomp en de druk die de pomp én de persleidingen aankunnen. Uiteraard staat de opvoerhoogte bij elke pomp genoteerd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Dompelpomp met vlotter

Een dompelpomp heeft meestal een schakelaar die door de vlotter wordt bediend. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp droogloopt. Deze pompen wordt in de meeste gevallen gebruikt voor grondwaterverlaging, wegpompen van drainagewater, effluent (gezuiverd afvalwater) en vuilwater. Ook worden deze pompen gebruikt voor het oppompen van grondwater voor drink- en/of bluswater.

Gardena dompelpomp

De Gardena dompelpomp is een 100% draadloze pomp en werkt op een accu van 18 volt. De batterij gevoede pomp is met zijn drie vermogensniveaus en een opvoerhoogte tot 20 meter extreem flexibel en veelzijdig inzetbaar. De dompelpomp is ook ideaal voor het verpompen van kleinere hoeveelheden, bijvoorbeeld wanneer het water in het peuterbadje aan vervanging toe is. De Gardena dompelpomp pompt namelijk het bad bijna helemaal leeg, tot een restwaterhoogte van 5 mm.

DAB dompelpomp

De DAB FEKA pompen zijn krachtige dompelpompen die geschikt zijn voor het leegpompen van tanks en het draineren van vervuild water. Een prachtig voorbeeld is de DAB FEKA VS 550 M-A. Deze pomp is geschikt voor het verpompen van zeer vervuild water met vaste bestanddelen met een maximale grootte van maar liefst 50 mm. De pomp bestaat volledig uit RVS, is corrosiebestendig en schakelt automatisch in en uit door de vlotter die wordt meegeleverd.

De DAB NOVA UP pomp is leverbaar als automatische of handgeschakelde versie (DAB NOVA UP 180) en is voorzien van een uitneembaar filter voor vlakniveau van 2 tot 3 mm. De pomp is geschikt voor zuiver water met vaste bestanddelen tot maximaal 10 mm en troebel water zonder vezels.

Grundfos dompelpomp

In ons assortiment hebben we twee varianten van de Grundfos Unilift-pomp. De Grundfos KP150-AV-1 is een lichtgewicht dompelpomp die geschikt is voor het verpompen van niet-agressief water en grijs afvalwater, zoals drainage en huishoudelijk afvalwater. De Grundfos Unilift CC5 - A1 is geschikt voor een groot aantal pompklussen waarbij een lage aanzuighoogte benodigd is. De Grundfos Unilift CC5 - A1 is ook geschikt voor huishoudelijk gebruik, de pomp kan namelijk worden omgetoverd tot een vlakzuiger zonder aanzuigkorf.

KSB dompelpomp

De KSB AmaDrainer dompelpompen staan bekend als kwalitatieve en krachtige pompen. De pomp is compact en daardoor makkelijk in te zetten bij kleinere ruimtes. Daarnaast is het materiaal van het pomphuis geschikt voor het afvoeren van agressievere vloeistoffen zoals bijvoorbeeld vloeibare meststof en antivriesmiddel.