Naar boven

Dompelpompen

Dompel de pomp.

Dompelpomp kopen

Dompelpomp kopen? Wij hebben diverse dompelpompen in ons assortiment, van vlakzuigende dompelpompen tot dompelpompen met vlotter. Met bekende merken zoals KSB, Wilo en Dab. Bekijk hieronder alle beschikbare dompelpompen.

Vuilwater dompelpomp

Een dompelpomp, ook wel drainagepomp, klokpomp, vuilwater dompelpomp of kelderpomp genoemd, is een pomp die volledig in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. Doordat de pomp zich altijd onderaan bevindt, kan deze de vloeistof omhoog pompen tot elke gewenste hoogte binnen de beperkingen van het vermogen van de aandrijving en de druk die de pomp en de daarop aangesloten persleidingen aankunnen. Bij dit soort pompen kan de aandrijving elektrisch, hydraulisch of elektromechanisch. Een dompelpomp heeft meestal een schakelaar die door de vlotter wordt bediend en waarmee voorkomen wordt dat de pomp droogloopt. Dit type pompen wordt in de meeste gevallen gebruikt voor grondwaterverlaging, wegpompen van drainagewater, effluent en vuilwater. Tevens worden deze pompen ook gebruikt voor het oppompen van grondwater voor drink- en/of bluswater.

Dab dompelpompen

Dab Feka dompelpompen

De Dab Feka pompen zijn krachtige dompelpompen voor het leegpompen van tanks en het draineren van vervuild water. Deze pomp is zeer geschikt voor het verpompen van vervuild water met vaste bestanddelen met een maximale diameter van ongeveer 38 mm. De onderdelen van deze pompen zijn corrosie- en roestbestendig. Deze pomp is voorzien van een thermische beveiliging. De motoras en de waaier zijn slijtvast.

Dab Nova Up dompelpompen

De Dab Nova Up dompelpomp serie is leverbaar in een automatische of handgeschakelde versie voorzien van een uitneembaar filter voor vlakniveau van 2 tot 3 mm. Deze pomp heeft verschillende functies die voor een veelzijdigheid aan installatie opstellingen zorgt. Deze pomp is geschikt voor zuiver water met vaste bestanddelen tot maximaal 10 mm en troebel water zonder vezels.

Wilo dompeldompen

Wilo TMW dompelpompen

De Wilo TMW dompelpompen zijn geschikt voor transport van vooraf gereinigd afvalwater zonder fecaliën en langvezelige bestanddelen of vuilwater. Ook beschikken de dompelpompen over bedrijfsveiligheid door ingebouwde mantelkoeling, mechanische afdichting met afdichtingsruimte en een in roestvrij staal gekapselde motor.

Wilo TSW dompelpompen

De Wilo TSW dompelpompen kunnen gebruikt worden voor transport van vooraf gereinigd afvalwater zonder fecaliën en langvezelige bestanddelen of vuilwater. De dompelpompen zijn robuust, beschikken over een stootvast huis van roestvrij staal en zijn ideaal voor mobiele toepassing.