Naar boven

hydrofoorpompen

Een hydrofoorpomp zorgt voor een hogere waterdruk in de waterleiding

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp die de druk in je waterleiding verhoogt. Dat is erg handig voor wanneer je een regendouche wilt installeren of een tweede badkamer wilt aanleggen. De DAB E.SYBOX-modellen en de drukverhogingspompen van Grundfos zijn hier dan ook speciaal voor ontworpen.

DAB E.SYBOX

DAB hydrofoorpompen zijn geschikt voor drinkwater, en zijn hiermee dus de oplossing voor een constante waterdruk in huis. De DAB E.SYBOX is bij ons in twee varianten verkrijgbaar, de DAB E.SYBOX drukverhogingspomp en de DAB E.SYBOX mini 3 drukverhogingspomp.

De DAB E.SYBOX mini 3 is een compact automatisch drukverhogingssysteem en garandeert het comfort van constante druk in het systeem. Deze pomp heeft een pompcapaciteit 4800 liter per uur. De DAB E.SYBOX is een grotere variant en heeft een opvoerhoogte van maar liefst 65 meter en een pompcapaciteit van 7200 liter per uur.

DAB E.SYBOX is een compleet systeem bestaande uit een pomp, voordrukbeveiliging, watergekoelde elektromotor met frequentieregeling en een drukvat in een geluidsabsorberende behuizing.

Grundfos hydrofoorpomp

Grundfos staat bekend om de waterpompen en het is dan ook niet gek dat Grundfos een aantal waterdrukverhogers, ook wel drukverhogingspompen, op de markt heeft gebracht.

De Grundfos UPA drukverhogingspomp verhoogt de inkomende waterdruk met 0,5 tot 0,75 bar. Een mooie functie die deze pomp heeft is de ‘Flow Switch’. ‘Flow Switch’ start en stopt de kraan als deze open of dicht wordt gedraaid. Dit bespaart je op jaarbasis veel geld, omdat de pomp niet onnodig draait.

Voor het zwaardere werk heeft Grundfos de Grundfos CMBE HYDRO drukverhogers. We hebben de Grundfos CMBE HYDRO 3-62 1.1 kW in ons assortiment opgenomen. Deze drukverhogingspomp is compact en stil, maar levert een topprestatie. De pomp heeft een pompcapaciteit van 70 liter per minuut, een maximale temperatuur van 60 °C, een opvoerhoogte van 23,5 meter en een maximale druk van 10 bar. Hiermee is deze hydrofoorpomp één van de krachtigste drukverhogers die wij in ons assortiment hebben.