Naar boven

Pompschakelaars

Dé beste en goedkoopste methode om te besparen op uw vloerverwarming.
Sorteren
Dynamic Way pompschakelaar en thermostaat Dynamic Way pompschakelaar en thermostaat
  • Programmeerbaar
  • Instelbaar van 1 tot 50 graden
  • Makkelijke plug-in
38,45
Meer info
Toevoegen
Dynamic Way draadloze pompschakelaar en thermostaat - wifi Dynamic Way draadloze pompschakelaar en thermostaat - wifi
  • Programmeerbaar met app
  • Instelbaar van 1 tot 50 graden
  • Makkelijke plug-in
56,95
Meer info
Toevoegen
Magnum Eco CV pompschakelaar Magnum Eco CV pompschakelaar
  • Sensorclip aansluiting
  • Instelbaar van 10 tot 40 graden
  • Weergave 0 tot 60 graden
54,20 43,25
Meer info
Toevoegen
Watts Therma Control pompschakelaar Watts Therma Control pompschakelaar 42,00
Meer info
Toevoegen

Cv pompschakelaar vloerverwarming

Een pompschakelaar voorziet uw pomp van een aan/uit schakeling op basis van temperatuur. Onze Magnum Eco - en Watts pompschakelaars worden standaard geleverd met een sensor.
De pompschakelaar moet in het stopcontact worden aangesloten en u sluit de pomp aan op de pompschakelaar. De meegeleverde sensor dient aangesloten te worden op de warme aanvoerleiding. Wanneer u de temperatuur omhoog doet, wordt de warme aanvoerleiding warmer.
De pompschakelaar registreert dit en schakelt uw circulatiepomp in. Wanneer u de temperatuur weer omlaag doet, koelt de warme aanvoerleiding weer af. De pompschakelaar registreert dit weer en schakelt uw circulatiepomp uit. Dit is de meest effectieve manier om te besparen op uw huidige circulatiepomp.

Standaard staat de pompschakelaar ingesteld op 28 graden om in- of uit te schakelen. Bij onze pompschakelaars is het mogelijk om de insteltemperatuur te wijzigen. U kunt met de pompschakelaar ook meten welke temperatuur uw aanvoerleiding heeft. Zo kunt u zelf de beste instelling voor uw vloerverwarming vinden.

Pompschakelaar vloerverwarming kopen

Wat is het voordeel van een pompschakelaar voor uw vloerverwarming en is het wel van toepassing voor uw vloerverwarming?

Een pompschakelaar voor de vloerverwarming heeft alleen nut als u een ‘eenvoudige’ pomp heeft die 24/7 draait. Indien u een slimme pomp heeft, zoals bijvoorbeeld de Grundfos ALPHA2 of Wilo Yonos Pico dan wordt een pompschakelaar afgeraden. Dit komt omdat deze pompen al voorzien zijn van slimme software die de pomp zelf in Standby modus zetten.
De meest (verouderde) circulatiepompen echter zijn niet slim en draaien 24/7, zelfs in de zomer!

Een pompschakelaar wordt aangesloten op de warme aanvoerleiding. Als u de temperatuur omhoog doet via de thermostaat, wordt de warme aanvoerleiding warmer. De temperatuur gaat omhoog en de sensor van de pompschakelaar registreert dit. Als de temperatuur boven de ingestelde inschakeltemperatuur komt (standaard ca. 28 graden), dan zet de pompschakelaar uw pomp aan. Als u de temperatuur omlaag doet, dan koelt de warme aanvoerleiding weer af.
De pompschakelaar registreert dit weer en schakelt de stroomtoevoer uit. 

Bij langere periodes waarbij u geen vloerverwarming gebruikt (zoals in de zomer), laat de pompschakelaar uw pomp eens in 12 of 24 uur even een paar minuten draaien. Hiermee wordt kalkaanslag (en daarmee een vastlopende pomp) voorkomen. Een pompschakelaar komt de levensduur van uw circulatiepomp ten goede en bespaart dus ook nog eens geld voor u.