Naar boven

Tapwaterpompen

Tapwaterpompen maken een einde aan verspilling van drinkwater

Tapwatercirculatiepomp

Tapwaterpompen zijn circulatiepompen die ervoor zorgen dat warm water onmiddellijk beschikbaar is als daar vraag naar is. Je hoeft dus niet, zoals je gewend bent, te wachten totdat het water voldoende opgewarmd is. Zodra je de kraan opendraait, wordt de pomp ingeschakeld en die zorgt ervoor dat het warme water direct bij het tapwaterpunt komt. Een tapwaterpomp wordt ook wel een drinkwater circulatiepomp genoemd en kan alleen gebruikt worden voor drinkwater.

Water besparen met een tapwaterpomp

Het duurt gemiddeld 60 seconden voordat er warm water uit de kraan komt. Hierdoor gaat er jaarlijks, per huishouden, 16.000 liter schoon drinkwater rechtstreeks naar de afvoer (berekend op een standaard huishouden van drie personen). Tapwaterpompen zijn een duurzame oplossing om een hoger niveau comfort in huis te krijgen en daarbij ook nog eens te bezuinigen.

Grundfos tapwaterpomp

De tapwaterpompen van Grundfos bieden je comfort en veiligheid. Je hebt sneller warm water bij alle kranen en alle gebruikte materialen zijn goedgekeurd voor drinkwater (inclusief het messing pomphuis). Ook hebben de pompen een ingebouwde antiblokkeerfunctie en dat maakt de pompen erg duurzaam. Een tapwaterpomp heeft dan ook een levensduur van 15 à 20 jaar.