Naar boven

Vuilwaterpomp

De vuilwaterpomp pompt afvalwater van je sanitair naar het riool

Sorteren

Wat is een vuilwaterpomp?

Een vuilwaterpomp is een pomp die het afvalwater van je sanitaire toepassingen wegpompt naar het riool. Denk hierbij aan het water van het bad, de douche, de vaatwasser en wasmachine en zelfs het toilet.

Elke toepassing vereist een ander soort vuilwaterpomp. Wil je de vaatwasser aansluiten op een vuilwaterpomp? Dan heb je een pomp nodig die hoge temperaturen kan verpompen zoals de Grundfos SOLOLIFT2 C-3. Deze vuilwaterpomp is geschikt voor heet afvalwater tot een temperatuur van 90 °C. Wil je een pomp voor het toilet? Dan heb je een pomp met fecaliënvernietiger, ook wel een versnijder of vermaler, nodig.

Vuilwaterpomp met versnijder

Een vuilwaterpomp met versnijder zorgt ervoor dat je vuilwaterpomp geschikt is om fecaliën, een netter woord voor ontlasting, af te voeren naar het riool. Een vuilwaterpomp met versnijder wordt ook wel rioolpomp, rioolpomp met vermaler of broyeur genoemd. Maar hoe werkt een fecaliënvermaler/fecaliënvernietiger? Bij het doorspoelen van het toilet stijgt het waterniveau en dit stuurt automatisch de motor van het messensysteem aan. De messen versnijden de fecaliën en het toiletpapier tot kleine deeltjes. Het water kan dan, samen met deze deeltjes, worden weggepompt naar het riool.

Een fecaliënvermaler/fecaliënvernietiger is geschikt voor de grote en kleine boodschap, maar gooi er nooit tampons, maandverband of vochtige doekjes in.

Beste vuilwaterpompen

De krachtigste vuilwaterpomp uit ons assortiment is de SFA Sanibroyeur Sanivite Silence+ vuilwaterpomp. Deze pomp is geschikt voor het verpompen van afvalwater uit een douche, wastafel en/of bidet (dus niet voor het toilet). De opvoerhoogte van de vuilwaterpomp is 5 meter verticaal en 50 meter horizontaal.

De krachtigste vuilwaterpomp voor fecaliën uit ons assortiment is de KSB mini-Compacta U60 vuilwaterpomp en is, buiten huishoudelijk gebruik, ook geschikt voor onder andere hotels, restaurants en ziekenhuizen. Een alternatief voor deze fecaliënpomp is de Grundfos SOLOLIFT2 WC-1 (met één aansluiting) of de Grundfos SOLOLIFT2 WC-3 (met drie aansluitingen).

Een kleine vuilwaterpomp is ideaal wanneer je weinig inbouwruimte hebt, zoals bijvoorbeeld in een kleine kelder. De kleinste vuilwaterpompen zijn zo een 33 tot 36 cm lang. Kies bijvoorbeeld voor de SFA Sanibroyeur de Luxe fecaliënvernietiger, de SFA Sanibroyeur Sanitop UP fecaliënvernietiger of de SFA Sanibroyeur Sanipack Pro UP fecaliënvernietiger.

Grundfos vuilwaterpompen

De vuilwaterpompen van de SOLOLIFT2-serie van Grundfos kunnen afvalwater tot wel 6 meter verticaal of 100 meter horizontaal wegpompen. De Grundfos SOLOLIFT2 WC-1, Grundfos SOLOLIFT2 CWC-3 en de Grundfos SOLOLIFT2 WC-3 hebben een ingebouwde vermaler en zijn daarmee geschikt om het toilet op aan te sluiten. Deze vuilwaterpompen hebben een maximale bedrijfstemperatuur van 50 °C en zijn daarmee ook geschikt voor aansluiting op de douche, het bad of de wastafel.

DAB vuilwaterpompen

De DAB GENIX vuilwaterpompen die wij in het assortiment hebben zijn voorzien van drie aansluitingen. De DAB GENIX 130 heeft zelfs vier aansluitingen, één van deze aansluitingen is geschikt voor het toilet. De DAB GENIX VT heeft een bedrijfstemperatuur van maximaal 75 °C en kan ook voor 30 minuten een temperatuur van 90 °C aan. Hiermee is de vuilwaterpomp ook geschikt voor de vaatwasser. De DAB GENIX VT is niet geschikt voor het toilet.